Günther Jakobs ja Sophie Schoenwald: Eläintarhan hampaidenpesupäivä

Osta kirja itsellesi

Eräänä päivänä eläintarhan johtaja tekee epämiellyttävän huomion; tarhassa haisee ummehtuneelta. Niin ikään vierailijat loistavat poissaolollaan, eivätkä eläimetkään uskaltaudu ulos piilopaikoistaan. Mitä kummaa eläintarhassa oikein tapahtuu? On kuitenkin yksi, joka pitää itsensä kiireisenä, Sepeteus Piparminttu Siili. Sillä on myös johtajalle hieman kerrottavaa: muut eivät Lennart Laiskiaisen neuvoa noudattaen enää harjaa hampaitaan.

Koska tilanteen on tietysti muututtava, johtaja saa idean. Pienestä alkuepävarmuudesta huolimatta Sepeteus huomaa pian toimivansa elävänä hammasharjana ja heiluvansa niin leijonan, krokotiilin kuin majavankin hammasrivistön edessä, Vilhelmi valkohaista puhumattakaan. Ei mikään kaikista turvallisin työ, mutta siistiä tulee, vallan siistiä.

Eläintarhan hampaidenpesupäivä on ihan hauska tarina. Vähän isompia lapsia siilin käyttäminen hammasharjana varmasti hauskuuttaa kovasti, mutta kaksivuotiaalta tämä tuntui vielä menevän hiukan yli hilseen. Eläimistä hampaineen hänkin toki jo innostui.

Suositan. Ehkäpä tästä saa myös pontta, mikäli hampaidenpesu sattuu takkuamaan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...