Juno Dawson: Ihmemaa

Ihmemaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Transtyttö Alicea ei jaksa koulu kiinnostaa kun elämässä on muitakin hankaluuksia. Alice etsii Bunnya ja johtolangat vievät paikkaan jota kutsutaan Ihmemaaksi. Ihmemaa on Lontoon rikkaiden elitistien kulutusjuhla, joihin saa kutsun jo omistaa oikeanlaisen nimen tai tarpeeksi suuren pankkitilin. On aika hypätä kouluympäristöistä kaninkoloon.

Ihmemaa mukailee tietenkin Liisa ihmemaata olematta vähääkään hienotunteisen vihjaileva. Lewis Carrollin alkuperäinen Ihmemaa on mielikuvituksen ja kirjallisten mahdollisuuksien aarrearkku, josta ammennetaan yhä uusia tarinoita. Ihmemaa kuitenkin seuraa Liisa ihmemaan juonta löyhästi, mikä tuntuu hieman helpolta ratkaisulta. Kirjan vivahteet ja viittaukset ymmärtää vain jos tuntee alkuperäisen tarinan suhteellisen hyvin.

Ihan omana itsenään Ihmemaa on omaan itseensä eksymistä ja löytämistä. Hyvin kirjoitettu kirja tuo sateenkaarikirjallisuuteen hyvän lisän. Ihmemaa on osa Juno Dawsonin Lontoo-trilogiaa, mutta kaikki teokset ovat itsenäisiä, joten ei haitannut että huomasin Ihmemaan olevan trilogian kolmas osa vasta puolessa välissä kirjaa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...