Herman Koch: Illallinen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Paul vaimoineen illastaa veljensä Sergen ja hänen vaimonsa kanssa. Niin viattomalta kuin se kuulostaakin, mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Miehen veli on kuuluisa poliitikko, joka on jo valmiiksi itseään täynnä, mutta mahdollisesti hän on myös tuleva pääministeri. Seura ei kuitenkaan ole pahinta, mitä illallisella voi tapahtua, kun ruvetaan keskustelemaan lapsista.

Illallinen on houkutellut jo jonkin aikaa, vaikka ei vaikuta herkulliselta. Kirja kuitenkin lähti mukaan ja tempaisi syövereihinsä saman tien. Illallinen avautuu pikkuhiljaa, paljastaen palasen kerrallaan, jotta kirjaa on melkein mahdotonta laskea käsistään. Illallinen ei ehkä ole elämää suurempi ja jopa ärsyttää paikoin, mutta oli ilo lukea monitahoista romaania, joka samanaikaisesti sekä kauhistutti sekä välillä nauratti.

Illallisessa on pureskeltavaa ja se on lukijalleen aikamoinen aivopähkinä. Koch saa todella miettimään, mitä sitä itse tekisi lähimmäistensä vuoksi. Kaikki on niin todellista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Uskoisin, että tämä tulee olemaan yksi vaikuttavimmista lukukokemuksista tänä vuonna. En siis sano yksi parhaista kirjoista. Psykologisen syvällinen trilleri. Veljekset vaimoineen nauttivat illallisen aperitiiveista juomarahoihin ja lukija saa purtavakseen aikamoisen perhedraaman. Kenen etu onkaan etusijalla. Miten kukakin sen tarjoilee ja toiset nauttii. Suosittelen erityisesti murros-/teini-ikäisten vanhemmille, mutta myös muille lapsellisille. Huh.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...