Elizabeth Gilbert: Tämä kokonainen maailmani

Tämä kokonainen maailmani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kokonainen maailmani on lähes 600-sivuinen romaani, joka kertoo 1800-luvulla kasvaneen naisen elämästä ja niistä suurista harppauksista, jotka luonnontieteet ottivat hänen elämänsä aikana.

Philadelphiassa sijaitsevasta perheen kotikartanosta Tahitille ja lopulta Hol­lantiin. Eristyksissä lapsuutensa viettänyt Alma Whittaker on itsepäinen ja älykäs isänsä lempilapsi, jonka lempipuuhaa on erilaisten kasvien tutkiminen.

Siitä hetkestä saakka, kun hän oppi puhumaan, hän oli pitänyt kiinni näke­myksistään. Jollei hänen jämäkkä äitinsä olisi määrätietoisesti kitkenyt röyh­keyttä tyttärestään, hänestä olisi saattanut kasvaa suorastaan hävy­tön. Hänestä tuli kuitenkin vain voimakastahtoinen. Hän halusi ymmärtää maailmaa, ja hänellä oli tapana etsiä tietoa sieltä, missä se milloinkin piiles­keli, kuin kansakuntien kohtalo olisi ollut siitä kiinni.

Vuosien kuluessa ja varttuessaan, Alma huomaa olevansa altavastaaja mies­ten dominoimassa luonnontieteilijöiden maailmassa, mutta se ei estä häntä omistamaansa elämäänsä sammalilleen, joiden tutkimisesta hän ajattelee löy­täneensä elämänsä tarkoituksen. Darwinin teoria luonnonvalinnasta, sen loo­gisuus ja selkeys yhdistettynä ihmismielen oikkuihin sattumien keskellä, ovat kaksi Alma Whittakeria mietityttävää asiaa, joiden yhtälön lahjakas tietei­lijä haluaa selvittää.

Kirjassa henkilöitä ei vain esitellä sivulauseessa, heihin todella upotaan, mikä tekee esimerkiksi Alman perhedynamiikkaan liittyvät kohtaukset mielenkiin­toisiksi, kun myös Alman isälle ja siskolle annetaan tilaa riveillä. Historiaan sidotut tapahtumat ja romaania varten tehty taustatyön määrä tekevät siitä elävän ja mukaansatempaavan lukukokemuksen.

Kirjailija Elizabeth Gilbert saavutti läpimurtonsa Eat Pray Love -kirjallaan ja sen ilmestymisen jälkeen hänen teoksensa ovat olleet tuttu näky New York Timesin bestsellerlistalla. Sama linja jatkuu myös tämän kirjan kohdalla, sillä sen taidokas kerronta painottaa huikeaa kasvutarinaa, jota tässä kirjassa seurataan.

Siis loistavaa kesälukemista!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...