Leviatan

Paul Auster: Leviatan

Ben Sachs kirjoitti nuorena miehenä yhden romaanin ja sittemmin hän teki monenmoisia muita kirjallisia töitä, kunnes hävisi kuvasta kokonaan. Kun kesäkuussa 1990 eräs mies räjäytti itsensä hengiltä, tietää Sachsin ystävä Peter Aaron, että toistaiseksi tunnistamaton uhri on varmasti Sachs, ja että nyt on kiire saada paperille se, mitä hän omasta mie... Lue koko vinkki »
Tämä kokonainen maailmani

Elizabeth Gilbert: Tämä kokonainen maailmani

Tämä kokonainen maailmani on lähes 600-sivuinen romaani, joka kertoo 1800-luvulla kasvaneen naisen elämästä ja niistä suurista harppauksista, jotka luonnontieteet ottivat hänen elämänsä aikana. Philadelphiassa sijaitsevasta perheen kotikartanosta Tahitille ja lopulta Hol­lantiin. Eristyksissä lapsuutensa viettänyt Alma Whittaker on itsepäinen j... Lue koko vinkki »
Voima

Naomi Alderman: Voima

Mitä tapahtuisi, jos teinitytöt keksisivät yllättäen itsestään voiman antaa mahdollisesti hengenvaarallisia sähköiskuja niin halutessaan? Jos tytöt voisivat antaa voiman myös aikuisille naisille? Miehillä tällaista voimaa ei olisi. Tätä kysymystä lähtee pohtimaan Voima. Ei ihme, että kirja on herättänyt kohua. Asetelma on sähköinen. Miesten ja n... Lue koko vinkki »
Augustus

John Williams: Augustus

Augustus on ilmiömäisen John Williamsin viimeinen romaani ja vaikka laadusta ei ole tingitty, aiheensa takia kirja on Williamsin kummajainen. Augustus vie antiikin Roomaan keisari Augustuksen valtakaudelle. Kirja on todentuntuinen historiallisten hahmojen juonitteluineen. Williams on tehnyt suuren työn historiallisten faktojen kanssa, mutta kirj... Lue koko vinkki »
Routakuun aika

John Steinbeck: Routakuun aika

Routakuun aika oli John Steinbeckin panostus fasisminvastaisessa sodassa toisen maailmansodan aikana. Teoksen vihjaileva sanoma meni perille ja se kiellettiin kaikissa maissa, jotka Saksa oli miehittänyt. Italiassa kirjan hallussapidosta sai kuolemantuomion. Kun tällaista kirjaa pitää käsissään, tietää kuinka kirjat voivat todellakin vaikuttaa j... Lue koko vinkki »
Stoner

John Williams: Stoner

Uskallan sanoa heti aluksi, että Stoner on suuri kirja ja merkittävä romaani. Se ilmestyi Yhdysvalloissa jo vuonna 1965, mutta sai ansaitsemansa huomion vasta 2000-­luvulla. Stoner kertoo William Stonerista, joka raivaa tiensä maataloustöissä raatajasta yliopiston kirjallisuudenopiskelijaksi, opettajaksi ja lopulta apulaisprofessoriksi. Voisi si... Lue koko vinkki »

Thomas Pynchon: Painovoiman sateenkaari

Painovoiman sateenkaari kertoo Tyrone Slothropista. Hän on amerikkalainen sotilas, joka sodanaikaisessa Lontoossa herättää mielenkiintoa seksuaalikäyttäytymisensä vuoksi. Tutkijat nimittäin huomaavat yhteyden Slothropin yhden yön juttujen ja saksalaisten raketti-iskujen välillä: sinne, missä Slothropilla on ollut seksuaalisia seikkailujaan, osuu my... Lue koko vinkki »
Kovan onnen poika

Edward Bunker: Kovan onnen poika

Alex Hammond on älykäs nuori poika, mutta  joutuu lastenkotiin koska isä ei pysty ainoana huoltajana hoitamaan poikaansa sekä käymään töissä. Alex saa myös silmittömiä raivokohtauksia, joiden takia hän ajautuu toinen toistaan pahempiin laitoksiin. Älykkyys, uteliaisuus ja nuori mieli tutustuttavat Alexin rikoksiin ja vaikka hän tietääkin mikä ... Lue koko vinkki »

Jonathan Carroll: Naurujen maa

Naurujen maa vaikutti kansiensa perusteella mielenkiintoiselta tapaukselta. Neil Gaimanin suositukset ratkaisivat: tämä täytyy lukea. Kannatti, ja suosittelen kirjaa ehdottomasti muillekin oudon ja taianomaisen ystäville. Kirja kertoo miehestä, joka ihailee erästä lastenkirjojen kirjoittajaa yli kaiken. Hän haluaa kirjoittaa tämän elämäkerran ja... Lue koko vinkki »

Barbara Chase-Riboud: Orjatar

Orjatar on kolmesti orja: mustan rotunsa orja, naiseutensa orja ja jos uskaltautuu rakastamaan, vielä rakkautensakin orjuuttama. Orjatar on karu, katkera, ristiriitainen, kipeä ja käsittämätön, puoliksi mielikuvituksen tuotetta ja puoliksi faktatietoon nojaava kuvaus 1800-luvun alun Yhdysvaltojen etelävaltioiden syvimmältä orja-alueelta. Pääo... Lue koko vinkki »