Barbara Chase-Riboud: Orjatar

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Orjatar on kolmesti orja: mustan rotunsa orja, naiseutensa orja ja jos uskaltautuu rakastamaan, vielä rakkautensakin orjuuttama.

Orjatar on karu, katkera, ristiriitainen, kipeä ja käsittämätön, puoliksi mielikuvituksen tuotetta ja puoliksi faktatietoon nojaava kuvaus 1800-luvun alun Yhdysvaltojen etelävaltioiden syvimmältä orja-alueelta.

Pääosassa ovat Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistuksen kirjoittaja ja kolmas presidentti Thomas Jefferson ja hänen orjansa ja rakastajattarensa Sally Hemings.

Kuten sanottu, kirjan sisältö on suurimmaksi osaksi kuvitelmaa, mutta kuvitelmilla on perustanaan vaikuttava kirjallinen lähteistö ja mielenkiintoinen arkistomateriaali.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...