John Williams: Augustus

Osta kirja itsellesi

Augustus on ilmiömäisen John Williamsin viimeinen romaani ja vaikka laadusta ei ole tingitty, aiheensa takia kirja on Williamsin kummajainen.

Augustus vie antiikin Roomaan keisari Augustuksen valtakaudelle. Kirja on todentuntuinen historiallisten hahmojen juonitteluineen. Williams on tehnyt suuren työn historiallisten faktojen kanssa, mutta kirja on silti silkkaa fiktiota ja kirjailijan vapaus huokuu sivuilta.

Williamsia on yleensä helppoa ja nautinnollista lukea, mutta Augustus on haaste lukijalleen. Kirjeistä koostuva kirja monine kertojineen on aivan uudenlaista Williamsia.

Williamsin tuotannon tuntevalle kirja on hankala, koska siihen ei pääse uppoutumaan Stonerin lailla tai tuntemaan kirjaa nahoissaan Butcher’s Crossingin tavoin. Augustus on kuitenkin aivan uskomaton, kun vain luottaa Williamsin kerrontaan.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.