Marion Billet: Iloiset äänet : Soittimia ja Iloiset äänet : Lintuja

Soittimia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nimiensä mukaisesti Marion Billetin soivien katselukirjojen parissa perheen pienimmät pääsevät tutustumaan erilaisten soitinten ja muutamien tavallisten lintujen ääniin. Kummassakin kirjassa on kuusi kivaa aukeamaa, joista jokaiselta löytyy yksi kokeiltava ääninappi. Moniin muihin vauvaikäisten soiviin kirjoihin nähden Iloiset äänet -sarjan kirjoissa on merkittävästi parempi äänenlaatu.

Kummankin kirjan kuvitus on värikästä, melko yksinkertaista, mutta kiinnostavaa. Lintuja-kirjan sirkuttajat on piirretty luonnollisessa ympäristössään, josta löytyy muutakin kiehtovaa katseltavaa kuin pelkkä lintu. Jo aivan pieni vauvakin innostuu äänen ja kuvan toimivasta yhdistelmästä. Mustarastaan ja satakielen kaunis laulu kiinnostaa testihenkilöämme erityisesti.

Soittimia-kirjassa puolestaan erilaiset eläinhahmot soittelevat sirkusmiljöössä tavallisia soittimia. Myös tämän kirjan melodialuritukset ovat teknisesti hyvälaatuisia, joskin viulun esittelevä Johannes Brahmsin Unkarilainen tanssi nro 5 voisi soida kyllä oleellisesti kauniimminkin…

Jo alle vuoden ikäinen lapsi viihtyy hyvän tovin kirjojen kanssa. Kirjojen materiaali on paksua ja pureskelua kestävää pahvia. Ääninapin löytäminen ja painaminen ei vauvalle ole ihan triviaalia hommaa, mutta kyllä sekin näyttää pienen harjoituksen jälkeen löytyvän. Kaikkiaan nämä kirjat ovat löytäneet paikkansa meidän perheemme jokapäiväisissä leikki- ja lauluhetkissä, joten kyllä niitä kelpaa suositella muillekin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...