Marion Billet: Iloiset äänet: Soittimia ja Iloiset äänet: Lintuja

Osta kirja itsellesi

Nimiensä mukaisesti Marion Billetin soivien katselukirjojen parissa perheen pienimmät pääsevät tutustumaan erilaisten soitinten ja muutamien tavallisten lintujen ääniin. Kummassakin kirjassa on kuusi kivaa aukeamaa, joista jokaiselta löytyy yksi kokeiltava ääninappi. Moniin muihin vauvaikäisten soiviin kirjoihin nähden Iloiset äänet -sarjan kirjoissa on merkittävästi parempi äänenlaatu.

Kummankin kirjan kuvitus on värikästä, melko yksinkertaista, mutta kiinnostavaa. Lintuja-kirjan sirkuttajat on piirretty luonnollisessa ympäristössään, josta löytyy muutakin kiehtovaa katseltavaa kuin pelkkä lintu. Jo aivan pieni vauvakin innostuu äänen ja kuvan toimivasta yhdistelmästä. Mustarastaan ja satakielen kaunis laulu kiinnostaa testihenkilöämme erityisesti.

Soittimia-kirjassa puolestaan erilaiset eläinhahmot soittelevat sirkusmiljöössä tavallisia soittimia. Myös tämän kirjan melodialuritukset ovat teknisesti hyvälaatuisia, joskin viulun esittelevä Johannes Brahmsin Unkarilainen tanssi nro 5 voisi soida kyllä oleellisesti kauniimminkin…

Jo alle vuoden ikäinen lapsi viihtyy hyvän tovin kirjojen kanssa. Kirjojen materiaali on paksua ja pureskelua kestävää pahvia. Ääninapin löytäminen ja painaminen ei vauvalle ole ihan triviaalia hommaa, mutta kyllä sekin näyttää pienen harjoituksen jälkeen löytyvän. Kaikkiaan nämä kirjat ovat löytäneet paikkansa meidän perheemme jokapäiväisissä leikki- ja lauluhetkissä, joten kyllä niitä kelpaa suositella muillekin.

 

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kovassa käytössä ollesta soitinkirjasta alkavat paristot käydä vähiin. Se aiheuttaa verrattain hauskaa alavirettä luritusten loppupäähän. Jos siis pikkuiselleen aikoo kouluttaa absoluuttista sävelkorvaa, kannattanee varaparistoja olla jossain vaiheessa lähettyvillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.