Helena Waris: Linnunsitoja

Linnunsitoja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eletään jonkinlaisessa dystopiassa. Zemi pakenee työstään luksuskylpylässä Maherin Kuilussa, paetakseen veljensä kanssa helikopterikyydillä merellä olevalle saarelle. Veli kuitenkin peruu viime hetkellä ja Zemi saa matkaseurakseen veljensä ystävän Thomin.

Saarella on majakka ja siellä pieni yhteisö vastarintaliikettä. Saarelaiset vastustavat Konetta, joka hallitsee Kuiluissa asuvien elämää. Isoja kirjaimia ja isoja järjestelmiä, mutta Helena Waris ei maailmaansa liiemmin selittele, vaan antaa lukijan tehdä omat tulkintansa.

Majakan yhteisö on meren armoilla ja viestii mantereen kanssa kyyhkyjen välityksellä. Koneet vahvistavat kuitenkin tehoaan ja häiritsevät lintujen suunnistuskykyä. Majakassa pohditaan radion tehostamista: se on uhka linnuille, mutta mahdollistaisi suoran radioyhteyden ystäviin.

Vastarinta tuntuu jakautuneen kahtia asian vuoksi, eikä Zemi uutena tulokkaana tiedä, kehen voi luottaa. Luottamus ja epäluulo ovatkin vahvoja teemoja Linnunsitojassa.

Lyhyt, napakka kirja – alle 200 sivua – ei suotta aikaile, vitkastele tai viivy käsissä liian pitkään. Maailmaa ei selitetä, mutta jos on joskus lukenut jonkun vastaavan dystopian, on jo aika hyvä käsitys, millainen maailma voisi olla. Loppu on oikeastaan aika sopiva: tämän voisi jättää tähän, eikä se minua vaivaisi, mutta kyllä tälle jatkoakin voisi kehitellä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...