Helena Waris: Vedenkehrääjä

Vedenkehrääjä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Linnunsitoja tutustutti meidät dystooppiseen maailmaan, jota hallitsivat pahaenteiset Koneet ja Kuilut. Jatko-osa Vedenkehrääjä näyttää toisenlaisen näkymän samaan maailmaan. Saz on päätynyt edellisen kirjan majakkasaarelta Ammabariin, mantereelle meren taakse.

Ammabarista löytyvät majakkasaarelta lähetetyt kirjekyyhkyt, mutta niiden vastaanottaja ei ole viestejä saanut. Saz lähtee etsimään ystäväänsä sekasortoiselta mantereelta, jota vaivaa vesipula. Kaupungit hukkuvat hiekkaan ja ihmiset vaeltavat paikasta toiseen veden ja selviytymisen erässä.

Saz saa ylleen vedenkehrääjän univormun, jolla ovet avautuvat ja asiat helpottuvat, mutta Saz ei aivan täysin ehkä ymmärrä kaikkea sitä, mitä univormuun liittyy. Saz joutuu myös kohtaamaan ennakkoluulonsa: hän vihaa Kuiluja hallitsevia Koneita, mutta Ammabarista Koneet ja Kuilut nähdäänkin pelastajina. Mikä on se tulevaisuus, jonka puolesta Saz haluaa taistella?

Kuten Linnunsitoja, Vedenkehrääjäkin on lyhyt kirja, joka ei turhia selittele. Lukija heitetään maailmaan ja hänelle kerrotaan tarina ja sillä hyvä. Jonkun verran iloa on siitä, jos on Linnunsitojan lukenut ennen Vedenkehrääjää.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...