Helena Waris: Uniin piirretty polku

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja vie heti ensi riveillään nimensä mukaiseen maailmaan. Se kertoo vuorotellen tarinaa kolmen sisaruksen, Arnin, Ailen ja Troin näkökulmasta, joilla on yhteinen päämäärä, vaikka he eivät sitä tiedäkään. Sisaruksista mystisimmän Arnin unenomaiset muistelot kasvavat tarinan edetessä suurempaan rooliin ja toimivat lopulta avaimena moneen tapahtumaan.

Uniin piirretyssä polussa on perinteisen, vanhaan pohjoiseen maisemaan ja aikaan sijoitetun seikkailukertomuksen henkeä, mutta paljon muutakin. Luonto- ja eläinkuvaus on koko ajan tärkeässä osassa. Omalla tavallaan koin kirjan myös kunnianosoituksena luonnolle, joka antaa ja ottaa. Vanhat mahdit ja haltijaeläimet vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen jatkuvasti.

Vaikka kirjassa on paljon seikkailua ja selviytymistä, niin myös rakkaus on vahvasti esillä. Nainen – mies -suhteiden lisäksi sisar- ja kotiseuturakkaus ovat voimakkaasti esillä. Ennakkoluulot vieraita kohtaan on kuvattu hyvin voimakkaina.

Kirjan sivuhahmoista mielenkiintoisimman lisämausteen tuovat noita Akmela ja hänen tyttärensä Terihan. Välillä naisen asema on melko alistettu, mutta Vornanmutkan kaksikon tehdessä loitsujaan asetelma kallistuu piristävästi toiseen suuntaan.

Jos pitää vanhoista tarinoista ja omaa rikkaan, mielikuvia herkästi maalaavan mielikuvituksen, niin Helena Wariksen esikoisteos on suositeltavaa luettavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

4 kommenttia

 1. Hei,

  Olemme nyt tekemässä Uniin piirretyn polun pohjalta lyhytelokuvaa, luvassa kaikenlaista laidasta laitaan:

  http://uniinpiirrettypolku.fi

  Meitä kannattaa myös seurata Facebookissa.

  Suunnitteilla on tulevaisuudessa myös pitkä elokuva kirjan pohjalta, joten kannattaa seurailla senkin osalta! 🙂

  – Saara Leutola

 2. Luin Helena Wariksen uusimman teoksen Vuori, joka oli niin loistava, että nyt on heti luettava kaikki muutkin Wariksen kirjat. Toivottavasti Vuoresta saadaan arvostelu tänne!

 3. Vuori on luettu ja arvostelu kirjoitettu ja jonoon asetettu, eli tulossa on. Pidin kyllä. En ole muita Wariksen kirjoja lukenut; ehkä pitäisi.

 4. Helena Waris on nyt kahden kirjan lukukokemuksella noussut suosikkikirjailijoideni joukkoon. Pidän tavasta, jolla Waris sekoittaa mystiikkaa tarinoihinsa. Pidän myös kirjoista, joissa ollaan matkalla, selviydytään vaikeuksista ja vähän seikkaillaankin. Luonto oli vahvasti mukana tässä kirjassa, niin kuin se on vielä monien suomalaisten sydämessäkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...