Helena Waris: Uniin piirretty polku

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja vie heti ensi riveillään nimensä mukaiseen maailmaan. Se kertoo vuorotellen tarinaa kolmen sisaruksen, Arnin, Ailen ja Troin näkökulmasta, joilla on yhteinen päämäärä, vaikka he eivät sitä tiedäkään. Sisaruksista mystisimmän Arnin unenomaiset muistelot kasvavat tarinan edetessä suurempaan rooliin ja toimivat lopulta avaimena moneen tapahtumaan.

Uniin piirretyssä polussa on perinteisen, vanhaan pohjoiseen maisemaan ja aikaan sijoitetun seikkailukertomuksen henkeä, mutta paljon muutakin. Luonto- ja eläinkuvaus on koko ajan tärkeässä osassa. Omalla tavallaan koin kirjan myös kunnianosoituksena luonnolle, joka antaa ja ottaa. Vanhat mahdit ja haltijaeläimet vaikuttavat ihmisten käyttäytymiseen jatkuvasti.

Vaikka kirjassa on paljon seikkailua ja selviytymistä, niin myös rakkaus on vahvasti esillä. Nainen – mies -suhteiden lisäksi sisar- ja kotiseuturakkaus ovat voimakkaasti esillä. Ennakkoluulot vieraita kohtaan on kuvattu hyvin voimakkaina.

Kirjan sivuhahmoista mielenkiintoisimman lisämausteen tuovat noita Akmela ja hänen tyttärensä Terihan. Välillä naisen asema on melko alistettu, mutta Vornanmutkan kaksikon tehdessä loitsujaan asetelma kallistuu piristävästi toiseen suuntaan.

Jos pitää vanhoista tarinoista ja omaa rikkaan, mielikuvia herkästi maalaavan mielikuvituksen, niin Helena Wariksen esikoisteos on suositeltavaa luettavaa.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 232 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...