Junissa Bianda ja Stephanie Moss: Iltasatuja

Iltasatuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Gummeruksen satusarja Viiden minuutin satuja on saanut jatkoa iltasatuja sisältävällä teoksella. Kirjan on käsikirjoittanut Stephanie Moss, jolla on pitkä historia lastenkirjojen parissa. Kirjan on kuvittanut puolestaan Junissa Bianda.

Jostain erikoisesta syystä tekijöiden nimet eivät ole mahtuneet kansilehteen lainkaan. Se on sääli, sillä se tuntuu paitsi epäreilulta tekijöitä kohtaan, voisi ainakin Mossilla hyvinkin olla seuraajia, jotka saattaisivat kirjan ostaa nimen huomattuaan.

Kirjan sadut ovat pituudeltaan muutaman aukeaman mittaisia vain lyhyillä tekstinpätkillä kerrottuna. En tiedä miten pitkiä iltasadut yleisesti tarvitsevat olla, mutta koelukija kyllä jaksoi lukea koko kirjan yhteen menoon. Siksi kannen toteamus iltasadusta viikon joka illalle tuntuu hieman teennäiseltä.

Sadusta toiseen vaihtuvat hahmot ovat kuitenkin kirjan vahvuus. Se tarjoaa lukijalle jatkuvasti uusia huomionkohteita. Tarinoiden aiheet sivuavat hyvin nukkumista ja nukkumaan menemistä. Se tietysti auttaa kirjan tehtävässä saada lapsi nukkumaan.

Jape kadottaa uninallensa, Kerkko pelkää varjoaan ja Aada näkee unta uudesta pehmolelustaan. Sadut ovat lämminhenkisiä ja onnistuneita. Pieni lukija varmasti kohtaa niissä itseään koskettavia asioita.

Kirjan sivut ovat hieman hennot, joten ihan pienimmille lukijoille sitä ei voi antaa. Iltasatuja on kuitenkin tarkoitus lukea yhdessä vanhemman kanssa, joten se ei ole paha ongelma. Kokonaisuutena kirja on onnistunut ja saanut minut kiinnostumaan sarjan muista osista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...