Junissa Bianda ja Stephanie Moss: Iltasatuja

Iltasatuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Gummeruksen satusarja Viiden minuutin satuja on saanut jatkoa iltasatuja sisältävällä teoksella. Kirjan on käsikirjoittanut Stephanie Moss, jolla on pitkä historia lastenkirjojen parissa. Kirjan on kuvittanut puolestaan Junissa Bianda.

Jostain erikoisesta syystä tekijöiden nimet eivät ole mahtuneet kansilehteen lainkaan. Se on sääli, sillä se tuntuu paitsi epäreilulta tekijöitä kohtaan, voisi ainakin Mossilla hyvinkin olla seuraajia, jotka saattaisivat kirjan ostaa nimen huomattuaan.

Kirjan sadut ovat pituudeltaan muutaman aukeaman mittaisia vain lyhyillä tekstinpätkillä kerrottuna. En tiedä miten pitkiä iltasadut yleisesti tarvitsevat olla, mutta koelukija kyllä jaksoi lukea koko kirjan yhteen menoon. Siksi kannen toteamus iltasadusta viikon joka illalle tuntuu hieman teennäiseltä.

Sadusta toiseen vaihtuvat hahmot ovat kuitenkin kirjan vahvuus. Se tarjoaa lukijalle jatkuvasti uusia huomionkohteita. Tarinoiden aiheet sivuavat hyvin nukkumista ja nukkumaan menemistä. Se tietysti auttaa kirjan tehtävässä saada lapsi nukkumaan.

Jape kadottaa uninallensa, Kerkko pelkää varjoaan ja Aada näkee unta uudesta pehmolelustaan. Sadut ovat lämminhenkisiä ja onnistuneita. Pieni lukija varmasti kohtaa niissä itseään koskettavia asioita.

Kirjan sivut ovat hieman hennot, joten ihan pienimmille lukijoille sitä ei voi antaa. Iltasatuja on kuitenkin tarkoitus lukea yhdessä vanhemman kanssa, joten se ei ole paha ongelma. Kokonaisuutena kirja on onnistunut ja saanut minut kiinnostumaan sarjan muista osista.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...