Paula Salminen ja Elina Snicker: Jumalainen näytelmä : dramaturgisia työkaluja

Jumalainen näytelmä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jumalainen näytelmä : dramaturgisia työkaluja on tietokirja, joka paneutuu näytelmäkirjoittamisen maailmaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen käsikirjoitusopas, vaikka siitä voikin saada ideoita ja toimintamalleja omaan kirjoittamiseen. Tekijöinä on näytelmäkirjailijoita ja muita teatterin ammattilaisia.

Sisältönä on 21 esseemuotoista tekstiä sekä kaksi keskusteluista koottua osiota ja viisi haastattelua. Toisissa teksteissä kerrotaan yleisellä tasolla näytelmien kirjoittamisesta ja tekstin matkasta näyttämölle, toisissa taas kirjoittajat kertovat omista työtavoistaan ja kirjoitusprosesseista, siitä miten heidän tekstinsä syntyvät.

Kirjassa oli useampi kiinnostava teksti, joista moniin täytyy palata vielä myöhemmin uudestaan.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...