Erkka Leppänen ja Hanna Matilainen (toim.): Käärmeenliekit

Osta kirja itsellesi

Lohikäärme on kirjallisuuden ja legendojen klassikkoainesta, todellinen petojen kuningas. Osuuskumman Käärmeenliekit on ensimmäinen suomalainen antologia, joka keskittyy yksinomaan lohikäärmeisiin: jokaisen novellin aiheena on lohikäärme, tavalla tai toisella.

Aivan niitä perinteisimpiä lohikäärmetarinoita tästä antologiasta ei löydy, mutta eihän kansanperinteessäkään länsimainen peruslohikäärme ole kuin yksi monista muodoista: esimerkiksi Kiinassa lohikäärmeet ovat aivan erilaisia.

Käärmeenliekit tarjoileekin hyvin omaperäisen kattauksen erilaisia lohikäärmenovelleja. Tekijöistä löytyy Osuuskumman tuttuja nimiä. Novellit ovat uusia kahta lukuunottamatta: Katja Salmisen Lohikäärmefragmentteja ja Tomi Jänkälän Uralin sininen ovat molemmat Spin-lehdessä ilmestyneitä Nova-kirjoituskilpailun voittajia.

Käärmeenliekit jatkaa siis Osuuskumman totutun laadukasta tasoa. Helppo suositus lohikäärmeiden ystäville!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...