Erkka Leppänen ja Hanna Matilainen (toim.): Käärmeenliekit : suomalaisia lohikäärmetarinoita

Käärmeenliekit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lohikäärme on kirjallisuuden ja legendojen klassikkoainesta, todellinen petojen kuningas. Osuuskumman Käärmeenliekit on ensimmäinen suomalainen antologia, joka keskittyy yksinomaan lohikäärmeisiin: jokaisen novellin aiheena on lohikäärme, tavalla tai toisella.

Aivan niitä perinteisimpiä lohikäärmetarinoita tästä antologiasta ei löydy, mutta eihän kansanperinteessäkään länsimainen peruslohikäärme ole kuin yksi monista muodoista: esimerkiksi Kiinassa lohikäärmeet ovat aivan erilaisia.

Käärmeenliekit tarjoileekin hyvin omaperäisen kattauksen erilaisia lohikäärmenovelleja. Tekijöistä löytyy Osuuskumman tuttuja nimiä. Novellit ovat uusia kahta lukuunottamatta: Katja Salmisen Lohikäärmefragmentteja ja Tomi Jänkälän Uralin sininen ovat molemmat Spin-lehdessä ilmestyneitä Nova-kirjoituskilpailun voittajia.

Käärmeenliekit jatkaa siis Osuuskumman totutun laadukasta tasoa. Helppo suositus lohikäärmeiden ystäville!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...