Erkka Leppänen ja Hanna Matilainen (toim.): Käärmeenliekit

Osta kirja itsellesi

Lohikäärme on kirjallisuuden ja legendojen klassikkoainesta, todellinen petojen kuningas. Osuuskumman Käärmeenliekit on ensimmäinen suomalainen antologia, joka keskittyy yksinomaan lohikäärmeisiin: jokaisen novellin aiheena on lohikäärme, tavalla tai toisella.

Aivan niitä perinteisimpiä lohikäärmetarinoita tästä antologiasta ei löydy, mutta eihän kansanperinteessäkään länsimainen peruslohikäärme ole kuin yksi monista muodoista: esimerkiksi Kiinassa lohikäärmeet ovat aivan erilaisia.

Käärmeenliekit tarjoileekin hyvin omaperäisen kattauksen erilaisia lohikäärmenovelleja. Tekijöistä löytyy Osuuskumman tuttuja nimiä. Novellit ovat uusia kahta lukuunottamatta: Katja Salmisen Lohikäärmefragmentteja ja Tomi Jänkälän Uralin sininen ovat molemmat Spin-lehdessä ilmestyneitä Nova-kirjoituskilpailun voittajia.

Käärmeenliekit jatkaa siis Osuuskumman totutun laadukasta tasoa. Helppo suositus lohikäärmeiden ystäville!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.