Caroline Eriksson: Kadonneet

Osta kirja itsellesi

On kaunis kesäpäivä, ja kosmetiikkamyyjä Greta, Alex ja nelivuotias Smilla-tyttönen lähtevät retkelle saareen. Tuo kaunis päivä kuitenkin keskeytyy odottamatta: Alex ja Smilla keksivät lähteä samoilemaan omin päin, eikä Greta sitten löydäkään heitä enää.

Miksi Greta ei soita heti poliisille? Onhan hänen kännykkänsä tietysti kateissa jonkin aikaa jännityksen luomiseksi, mutta löytyy lopulta. Aikaa kuluu, Greta samoilee pitkin saarta löytämättä mitään – tai juuri mitään.

Kun hän lopulta pitkän ajan päästä sitten ottaa yhteyttä poliisiin, kääntyykin tarina aivan nurinpäin. Kirjailijalla on yllätyksiä varastossa, ja niitä riittää myös Gretan menneisyyden osalle.

Olen kaikenlaisen jännityksen ystävä varsinkin elokuvissa – dekkarit, rikostarinat, trillerit ja kauhu menevät kaikki. Siksi luin suurella mielenkiinnolla tätä Caroline Erikssonin kirjaa, sisältäähän se elementtejä monesta lajityypistä.

Muutama juonenkäänne oli melko odotettava, mutta muutama tuli aivan puun takaa ja yllätti piintyneenkin jännityksen harrastajan. Eriksson osaa taitavasti pitää yllä pahaenteistä tunnelmaa vaikkapa joidenkin sivuhenkilöiden kautta.

Onko loppuratkaisu sitten uskottava vai ei, siitä voidaan olla monta mieltä, mutta tuskinpa monen trillerin, kauhusta nyt puhumattakaan, lähtökohdatkaan niin kovin uskottavia ovat. Ehkäpä jännitys piilee ihan toisenlaisissa piirteissä, ja niitä piirteitä Kadonneet-kirjassa kyllä on yhden teoksen tarpeiksi hyvinkin.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.