Lotte Hammer ja Søren Hammer: Kaikella on hintansa

Kaikella on hintansa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikosylikomisario Konrad Simonsen lähetetään tutkimaan outoa murhaa. Grönlannin jäätiköltä, keskeltä ei-mitään, löytyy 25 vuotta sitten raa’alla tavalla murhatun naisen ruumis. Löytö lienee ollut sattuma. Vai onko mikään sattumaa? Simonsen muistaa tutkineensa aiemmin täsmälleen samanlaista murhaa. Tuolloin syylliseksi todettu mies ehti kuitenkin tehdä itsemurhan.

Syyttömän miehen ajaminen itsemurhaan saa Simonsenin tuntemaan sietämätöntä piinaa ja hän tekee kaikkensa selvittääkseen murhajutun. Paljastuu, että yllättäen nämä eivät ole ainoat uhrit. Ainakin yhden naisen kimppuun on käyty ja hän jäi henkiin – kuin vahingossa. Mutta muitakin on, murhaaja on iskenyt muuallakin. Naisilla on jotakin yhteistä, he ovat kaikki lähes samannäköisiä ja -ikäisiä.

Simonsen alaisineen painii jutun kimpussa täysillä käyttäen kaikkia voimavaroja hyväkseen, sillä murhaaja voi iskeä milloin tahansa uudelleen eikä kukaan tiedä uhrien lopullista määrää. Lopulta eräs kollega jopa ajautuu käyttämään itseään houkutuslintuna onnistuen siinä tosin odottamattomaan aikaan väärässä paikassa. Ongelmia on tiedossa!

Lopulta mies on jo selvillä, mutta miten hänet saataisiin kiinni ja todistettaisiin syylliseksi? Selville saadaan myös, että murhia on useampia ja ainakin yksi suomalainen tyttö on murhattu – hän ei koskaan palannut kotimaahansa. Myös Ruotsin poliisi etsii mahdollisia uhreja ja kytkentöjä syylliseen. Simonsen joutuu tekemään sisäisiä kauppoja sekä menemään hyvin pitkälle omankin henkilökuntansa turvallisuuden vuoksi. Ehkäpä myös tietyt valtiot sekä Tanskan poliittisen kerman edustajat on pidettävä pois jutusta? Vai onko? Suostuuko Simonsen kaikkeen?

Kirja on kirjoitettu hyvin ja jännite säilyy, myös Simonsenin tunteet ja valinnat on kuvattu hyvin. Piinaava kerronta pysyy vakaana aina loppuun asti, vaikka syyllinen onkin jo tiedossa. Lisää tietoja tulee lähes loppusivuille asti. Trillerien ystäville varsin mukava makupala, jännitys säilyy eikä erilaisia poliitisia ja muitakaan kytköksiä voida välttää.

Kirja on Simonsenista ja hänen murharyhmästään kertovan sarjan toinen osa. Ensimmäinen osa nimeltä Saastat ilmestyi suomeksi vuonna 2011.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...