Juliana Hyrri ja Pauli Kallio: Kalle, pallo ja sello

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kalle on lahjakas nuori jalkapalloilija, jolla on toinenkin tärkeä harrastus: sellonsoitto. Pienen paikkakunnan futiskenttä ja musiikkiopisto ovat lähellä toisiaan, joten aikaa riittää molemmille puuhille, mutta joskus Kalle miettii, onko sittenkään mahdollista olla hyvä molemmissa, vai pitääkö jommasta kummasta luopua.

Esikuvat ovat lapselle tärkeitä. Unessa Kallelle ilmestyvät Messi, Pukki, kuningas Litmanen, ja jopa Zlatan Ibrahimovic käy näyttämässä mallia orkesterin johtamisesta nappikset jalassa. Sello-opettajan kavereihin kuuluu itse Eicca Toppinen Apocalypticasta. Näiden esimerkin innoittamana Kalle ja hänen paras kaverinsa Kaneli saavat energiaa harjoitteluun.

Kalle, pallo ja sello on käsikirjoittaja Pauli Kalliolle ensimmäinen selkeä lastensarjakuva, vaikka esimerkiksi Lyhenevä kesä -sarjassa hän on jo osoittanut asiantuntemuksensa keskenkasvuisten maailmasta. Kallen, pallon ja sellon episodimainen tarina kulkee hyväntuulisesti eteenpäin. Aisaparina toimiva Juliana Hyrri luottaa voimakkaisiin väreihin ja persoonallisen rosoiseen piirrosjälkeen. Hyrri on taitava liikkeen kuvaaja. Erityisesti jalkapallokuviin on saatu mainiota vauhtia.

Meillä Kalle, pallo ja sello luettiin 7-vuotiaan kanssa yhdessä, ja kohderyhmä tykkäsi tarinasta kovasti. Eiköhän näitä kansia perheessämme vielä useamminkin auota. Kalle, pallo ja sello on laadukasta lastensarjakuvaa alakoululaisille. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...