Juliana Hyrri ja Pauli Kallio: Kalle, Kaneli ja kipsi

Kalle, Kaneli ja kipsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Huttulammen Palloseuran E-junioreissa pelaavat Kalle ja Kaneli jäävät treenaamaan maalintekoa ottelun jälkeen. Kalle laukoo pallon puuhun ja sitä hakiessaan putoaa kipeästi maahan. Käsi vaatii kipsausta, ja paitsi jalkapallosta myös rakkaasta harrastuksesta eli sellonsoitosta tulee kuuden viikon pakkoloma. Kuinka Kalle saa itsensä takaisin pelikuntoon?

Pauli Kallion käsikirjoittama ja Juliana Hyrrin piirtämä Kalle, Kaneli ja kipsi on parivaljakon toinen lastensarjakuva jalkapalloa ja musiikkia rakastavasta Kallesta sekä hänen parhaasta ystävästään Kanelista. Vaikka paha vamma onkin rankka aihe lapselle, on sarjakuva lämpöinen ja hyväntuulinen. Haasteet on tehty voitettaviksi. Kaneli ottaa hienon roolin Kallen tukena niin ensiavussa kuin toipumisenkin aikana. Ystävä on se, joka ei petä vaikeanakaan hetkenä. Onnellisen lopun takaa Teemu Pukin vierailu HyPSin kotiviheriöllä.

Juliana Hyrrin värikäs ja vauhdikas viiva tahdittaa Pauli Kallion rikasta kieltä. Tarina on kiinnostava ja valoisa. Kaikesta näkee, että tekijät tuntevat aihepiirin hyvin, ja lisäksi he ovat saaneet ammattikonsultaatiota sekä musiikkiopistomaailmaan että ensiavun toimintaan. Kallen, pallon ja kipsin pääkohderyhmään kuuluva 9-vuotias lapseni luki kirjan minua ennen, ja hänen arvionsa mukaan se oli oikein hyvä ja mielenkiintoinen. Tämänkaltaista laadukasta lastensarjakuvaa on ilo vinkata!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...