Astrid Lindgren: Katto-Kassinen tulee syntymäpäiväkesteihin

Katto-Kassinen tulee syntymäpäiväkesteihin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Katto-Kassinen tulee syntymäpäiväkesteihin on tietääkseni ainoa Kassisesta kertova kuvakirja. Tekstiosa tähän kirjaan on irroitettu teoksesta Pikkuveli ja Katto-Kassinen.

Tarina kertoo Pikkuveljen syntymäpävästä. Hän on toivonut lahjaksi koiraa. Hän saa pitää pienet kutsut parille kaverilleen. Myös Katto-Kassinen ilmestyy paikalle. Pikkuveljen perhe ei ole aikaisemmin uskonut Kassisen olemassaoloon, mutta saa nyt tavata hänet.

Katto-Kassinen on ollut pitkään yksi kärkipään suosikeistani Astrid Lindgrenin teoksista. Hän on kekseliäs ja omasta mielestään paras kaikessa. Toisaalta kertomuskirjoissa olisi ollut parempiakin kohtia kuvakirjoiksi, mutta juuri tämä oli toisaalta helppo ja turvallinen valinta. Joka tapauksessa tästä on hyvä jatkaa niihin paksumpiin kirjoihin.

Kuvitus on kirjassa ihan uusi ja uuden tekijän. Se saa kaltaiseni vanhan Astrid Lindgren- ja Ilon Wikland -fanin hyppimään seinille. Kuvien kyllä väitetään pohjautuvan Wiklandin tekemiin, mutta ne ovat silti ihan eri tyyliä. Kuvat ovat käytännössä samaa linjaa kuin kymmenkunta vuotta sitten julkaistussa animaatiossa. Kyllä kuvituksen voi sanoa olevan lastenkirjaan ja tähän tarinaan sopiva, mutta kun Wikland on ainoa oikea kuvittaja ja sillä selvä.

Tarinan takia tätä kirjaa siis kannattaa suositella, mutta kuvituksen takia ei. Tai kelpaa ne kuvat varmaan niille lapsille, jotka ei vielä tiedä paremmasta….

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...