Mark Millar: Kick-Ass

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mark Millarin käsikirjoittama Kick-Ass on sarjakuvailmiö, joka on päätynyt aina valkokankaalle asti. Albumi sisältää koko ensimmäisen sarjan, eli alkuperäiset 8 lehteä. Sarjaan on jatkoa kahden muun minisarjan verran, joista Kick-Ass 3 käynnistyi Amerikassa tänä kesänä.

Kick-Ass kertoo Davesta, joka on tavallinen teinipoika. Erikoisen hänestä tekee se, että hän päättää ryhtyä supersankariksi. Matka nörtistä supersankariksi on kuitenkin kaikkea muuta kuin kivuton. Jo ratkaistaviksi kelpaavien ongelmien löytäminen on hankalaa ja kun Dave niitä vihdoin löytää, ovat ne kokoluokaltaan hänelle liian vaikeita. Vastoinkäymisten lyödessä hänet kirjaimellisesti maahan nousee hän kuitenkin uudestaan ylös, vain tullakseen uudestaan lyödyksi. Onneksi matkan varrelta löytyy muitakin samanhenkisiä, vaikkakaan ei niin avuttomia.

Teoksen on kuvittanut John Romita Jr. joka suomessa tunnetaan varmaankin parhaiten Ryhmä-X -sarjan kuvittajana. Miehen kynästä lähtevä kuvitus on kaunista. Kick-Ass -teoksen kuvitus ja tarina ovat välistä vähän brutaaleja. Millarin käsikirjoitus pystyy kuitenkin ottamaan tarinasta tehokkaasti kaiken irti.

Sarjakuvaa voi suositella kaikille, jotka kaipaavat erilaista lähestymistä supersankarigenreen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...