Cathy Cassidy: Kirsikkasydän

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirsikkasydän aloittaa Suklaamuruset-nuortenkirjasarjan.

Kirjan päähenkilö on 13-vuotias Cherry, joka asuu Skotlannissa kahdestaan isänsä kanssa, koska hänen äitinsä on kuollut jo vuosia aikaisemmin. Isä tapaa internetissä uudelleen vanhan tuttavansa Charlotten. He aloittavat suhteen keskenään, joten muutto Skotlannista etelämmäksi Englantiin on edessä. Uusperheen arki ei suju täysin kitkattomasti, kun neljästä siskopuolesta vanhin toivoo edelleen oikean isänsä tulevan takaisin ja vihaa siksi Cherryä ja hänen isäänsä.

Lopputuloksena on hyvä ja kiinnostava kirja, joka on juuri sitä parasta nuortenkirjalaatua. Se oli tyttömäinen, kepeä ja syvällinen samaan aikaan. Juonessa oli kyllä jonkin verran kliseitä ja ennalta-arvattavuutta. Lukiessa se ei kuitenkaan häirinnyt, vaan tarina piti otteessaan koko kirjan ajan. Uusperhe kirjan keskeisenä teemana ei ollut huono valinta, kun perinteiset perheen mallit ovat muuttuneet nykyaikana. Aihetta ei myöskään ole kulutettu ihan loppuun asti vielä.

Myös suklaa liittyy läheisesti kirjan teemaan, kun Cherryn aikaisemmin suklaatehtaalla työskennellyt isä haluaa perustaa oman yrityksen alalla. Olen itse suurissa määrin herkkujen ystävä, niin tätä aihevalintaa ei voi kuin kehua, varsinkin kun teema ei ole ennestään liian kulunut. Tosin kirja vain lisäsi suklaannälkää, mutta se oli varmaan oletettavissakin.

Tästä on tulossa viisiosainen sarja, joista jokainen osa on kirjoitettu eri tytön näkökulmasta. Englanniksi jatkoa on jo olemassa ja pitää varmaan tarttua niihin, kun suomennostahti on varmaankin sen verran hidas, etten kuitenkaan jaksa odottaa. Toivottavasti sarjan suomentamista ei kuitenkaan jätetä kesken.

Lisäpisteitä kirjalle pitää muuten antaa vielä hyvästä kannesta. Se on herkullinen ja suklainen sekä omalla tavallaan juuri kirjaan sopiva.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...