Ville Raivio: Klassikko : Jokaisen miehen tyylikirja

Osta kirja itsellesi

Laadukkaan kirjan tunnusmerkkejä ovat arvokas ulkoasu, huolellisesti tehdyt kannet, laadukas paperi ja tyylikkään eleetön typografia. Myös sisällön tulee tietenkin olla hyvin jäsenneltyä ja tarkoituksenmukaista. Tekstin pitää soljua, eikä ripaus tietoista ironiaa yleensä tee pahaa. Tietokirjassa selkeä sisällysluettelo ja kunnon hakemisto ovat ehdottomia edellytyksiä. Mikäli kuvia on, niihin kannattaa panostaa. Ammattitaitoinen taitto viimeistelee kokonaisuuden. Hyvän kirjan tulee olla sellainen, että sen haluaa pitää kirjahyllyssään saatavillaan, joko selailtavana tai ihailtavana. Sellainen kirja, joka nostaa kotikirjaston arvokkuutta!

Tähän määrittelyyn osuu Ville Raivion Klassikko: Jokaisen miehen tyylikirja. Erityisesti kenkäentusiastiksi tunnustautuva Raivio on jo useiden vuosien ajan pitänyt keikari.com-tyyliblogia, jonka alaisuudessa toimii myös kotimaisten pukeutumisharrastajien keskustelufoorumi. Raivio kirjoittaa klassisesta tyylistä innostuneesti, ilman turhaa jäykistelyä ja välttämättömiä vaatimuksia. Mielipiteet hän esittää ominaan, mutta useimmiten hänellä on myös selkeä perustelu mielipiteilleen. Raivion tapa taustoittaa kunkin vaatekappaleen historiaa esimerkein ja anekdootein tuo omituisetkin yksityiskohdat hyvin ymmärrettäviksi. Lisäksi Raivion tekstejä leimaa tietty kepeä sprezzatura – ei kaiken keikaroinnin tarvitse olla aina niin haudanvakavaa ja kiveen hakattua!

Muutaman vuosituhannen aikana lampaat levisivät Eurooppaan Kreikan kautta, mutta saapuivat Brittein saarille vasta roomalaisten matkassa vuoden 55 eaa. hujakoilla. Tällä teolla oli dramaattiset seuraukset maailmanhistorialle, sillä valtaosa klassisen miesten tyylin pukineista on brittien luomuksia ja villasta tehty.

Ville Raivio osoittaa jokaisella kirjansa sivulla syvän asiantuntemuksensa miesten klassiseen pukeutumiseen. Paitsi yksittäiset vaatekappaleet, Raivio hallitsee myös vaatteiden materiaalit. Hakuteosmaisuudesta johtuen teksti on jonkin verran toisteista, mutta tästä ei juurikaan ole haittaa. Ville Raivion Klassikko taitaa nyt viimein olla se yksi kokonaisvaltainen miestenmuotiopas, jota kirjahyllyni on jo vuosikaudet odottanut. Suursuositus!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...