Jennifer Cermak: Koiran kotikylpylä

Koiran kotikylpylä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ilmeisesti koiranomistajat ovat nykyään jakautuneet vähintäänkin kahteen erilaiseen ryhmään; tavallisempiin, arkijärkisiin koiranomistajiin, joilla on kenties muutakin kokemusta eläinten kanssa puuhailusta. Toisaalta kasvava ryhmä taitavat olla myös citykoiranomistajat, jotka hemmottelevat koiraansa Hollywood-tyyliin eivätkä välttämättä ole perillä koiran todellisesta luonnosta. Vaarana on tietenkin aiheuttaa koiralle enemmän ongelmia kuin tarkoitettua hyvää. En yritä väittää, että tämä kirja kuuluisi läheskään jokaisen suomalaisen koiranomistajan lukemistoon, mutta kenties tässä olisi mahdollinen joululahjaidea citykoiranomistajia varten, joiden läheiset ovat huolissaan ystävänsä koirankäsittelytaidoista.

Koiran kotikylpylä on kirjoitettu suureelliseen jenkkityyliin: puhutaan muun muassa koirajoogasta ja kotikylpyläpäivästä, vaikka kyseessä ovat oikeastaan varsin arkiset touhuilut koiran terveyden ylläpitämiseksi. Asioiden hienostelevien nimitysten takana kuitenkin puhutaan yleensä järkiasiaa. Esimerkiksi sanotaan suoraan, että jos koira saisi päättää, sen mielestä mieluisin shampoo olisi ”mätälöyhkätuoksushampoo”. Koiran kannalta parasta on kuitenkin mahdollisimman mieto, normaali ja allergisoimaton shampoo omistajaa miellyttävän laventelintuoksuisen vaahtounelman sijaan.

Kirjassa opetetaan myös muita tarpeellisia perusasioita, kuten leikkaamaan koiran kynnet oikealla tavalla. Pitääkö tästä kirjasta riippuukin oikeastaan siitä, kuinka asioista halutaan puhuttavan. Mielestäni esimerkiksi koiran pedin järkevällä sijoittelulla kodissa ei ole mitään tekemistä feng shuin kanssa, mutta voihan asian toki niinkin esittää jos se tuntuu mukavammalta. Kyseessä onkin suppeahko opas koiranhoidon perusasioista citykoiranomistajatyyppisille ihmisille, joihin tämän tyyppisen puheen uskoisin hyvin tehoavankin. Koiraa voi hoivata ja sen kanssa voi hössöttää ilman että siitä on koiralle harmia, päin vastoin. Näillä ohjeilla koira voinee varsin loistavasti. Positiivista kirjassa on myös kritiikki ylihinnoiteltuja ja -mainostettuja valmistuotteita kohtaan ja tilalle esitetään muutamia kotitekoisia ohjeita esimerkiksi koiran pesuaineiksi ja halkeilevien anturoiden hoitovoiteeksi. Näitä voisin itsekin mielenkiinnolla kokeilla.

Tartuin tähän kirjaan lähinnä uteliaisuuttani ja toisaalta myös kirjan herkullisen houkuttelevan ulkonäön vuoksi. Sisällöstä odotin erityisesti koiran hierontaohjeita, mutta hierontaosio oli kuitenkin hienoinen pettymys. Odotin näkeväni yksityiskohtaisia neuvoja kuvineen siitä millaisin ottein koiraa tulee hieroa, mutta kappale käsitteli asiaa yleisemmällä tasolla. Tämän kirjan tarkoituksena onkin selvästi herättää kiinnostusta erilaisiin asioihin, joista voi sitten ottaa enemmän selvää muualta. Koiran kotikylpylä on kuvineen kaunis kuin koru ja hienovarainen opas koiranpidon perusteista uudelle citykoiranomistajalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kommentti

  1. Kirjakaupassa työskentelevänä koirankasvattajaihmisenä saa melkein jokaisen koirakirjan käsiinsä hypisteltäväksi ja selattavaksi “väkisinkin” ja kun on kirjafriikki koiraihminen niin täytyihän tämä kirja ostaa kun se ilmestyi ja sitä hymyssäsuin olen lueskellut ja mikä etteikö sitä pikkumaalaiskaupunginkoirulille hemmottelua järjestäisi vaikka koira itse nauttii metsässä samoilemisesta ja lähilammikoissa uiskentelemisesta enemmänkin. Ihan kirjaimellisesti ei ohjeita halua ottaa – niinkuin ei ihan jokaisessa koirankoulutuskirjassakaan mutta kirja on sen verran erilainen koiranhoito-opas että senkin takia siihen tykästyin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...