Kicki Sehlstedt: Koskematon

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Koskematon ei ole varsinaisesti mikään hyvän mielen kirja, vaikka se dekka­rien tapaan päättyykin melko onnellisesti. Se kuvaa pääasiassa inter­netin pimeitä puolia, tubettajia ja heidän lukuisia seuraajiaan, hyväksikäyttöä ja väkivaltaa ja suoranaista pahuutta. Eräs näistä suosituista tubettajista, 18-vuotias Linn, katoaa jäljettömiin. Tapaus alkaa jo unohtua, mutta sitten siihen tarttuvat Sehlstedtin aiemmasta kirjasta tutut kriminologi Kajan Berlung ja toimittaja Aida Svantesson. Uusia johtolankoja alkaakin yhtäkkiä löytyä.

Samaan aikaan toinen tubettaja, fitnessvaatteita esittelevä Julia, kärsii väki­valtaisesta liitostaan mustasukkaisen ja kontrolloivan avomiehen, Johanin, kanssa ja lukija voi vain pelätä, miten Julian vielä käykään. Ja sitten on tietysti se kolmas juoni, kuin popmusiikin obligatorinen c-osa, jossa mitä ilmeisimmin tuleva murhaaja ja väkivallantekijä kertoo anonyyminä kehitystään koulu­kiusatusta ja näkymättömästä nuoresta pojasta naistenvihaajaksi, joka ottaa ihastuneena vaikutteita Elliot Rodgerin, misogynistisen joukkomurhaajan manifestista.

Kirjan jäsenet ovat periaatteessa melko uskottavia, etunenässä tuo ruotsin­suomalainen tyylikkäästi pukeutuva Kajan ja italialaiset sukujuuret omaava Aida. Mutta uskottavia ovat myös kirjan pahikset, ja heitähän riittää.

Koskematon ei nyt ehkä ihan paras dekkari ollut, mitä olen koskaan lukenut, mutta hyvää keskitasoa joka tapauksessa.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...