Nina Honkanen: Pohjakosketus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kaikki alkaa siitä, kun yhteinen elämä konkreettisesti loppuu. Nainen rakastuu mieheen, menee avioon kolmannen kerran, saa yhden lapsen lisää, kestää miestään vuosia ja kärsii välinpitämättömyydestä ja henkisestä väkivallasta, lopulta eroaa ja nyt kaikki on ohi. Pohjakosketus on Nina Honkasen kertomus parisuhteesta, jossa mies on itsekäs ja tunteeton naista kohtaan, vaikka onkin mainio isä ja nainen kestää, koska on oppinut pienestä kestämään. Kirja on kertomus siitä, kuinka ihminen lopulta löytää itsensä vuosien eksyksissä olon jälkeen ja kuinka rankasta parisuhteesta ja erosta voi pinnistää ja ponnistaa tukevasti omille jaloilleen vaikeuksien kautta.

Pohjakosketus on koskettava ja rankka mutta siinä on myös huumoria ja sopivasti muistoja vaikean parisuhteen valoisista hetkistä. Tarinassa on paljon hetkiä, joita kaikki pitkään parisuhteessa olleet tunnistavat, vaikka olosuhteet eivät olisikaan olleet yhtä rajut ja elämänkohtaloihin on siksi helppo samastua. Kirjan rakenne, jossa kertomusta kuljetetaan eri ajoissa, on myös onnistunut ja pitää mukavasti yllä yhtäältä kiinnostusta pariskunnan yhteistä historiaa kohtaan. Toisaalta eri aikaan siirtyminen motivoi lukemaan kirjaa eteenpäin, jotta saisi tietää, miten kirjan alussa kuvattuun loppuun on oikein päädytty.

Pohjakosketus on inhimillinen kuvaus haastavasta parisuhteesta ja siitä, kuinka elämän pohjakosketuksesta selvitään ja jatketaan vaikeuksien kautta eteenpäin. Lukukokemus on rankka mutta lukijalle jää kirjasta hyvä mieli.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...