Unto Katajamäki: Kuka murhasi galleristin?

Kuka murhasi galleristin?

Osta kirja itsellesi

Kotimaisia dekkareita ilmestyy meillä aika tasaiseen tahtiin, ja niillä on uskoakseni oma vakiintunut lukijakuntansa. Yksi näitä tuotteliaista kirjailijoista on tamperelainen Unto Katajamäki, joka on toiminut erilaisissa tehtävissä koulumaailmassa ennen dekkaristiuraansa.

Kuka murhasi galleristin? kertoo nimensä mukaisesti tamperelaisesta vähän viinaanmenevästä taidegalleristi Taisto Takalasta, jonka ympärille alkaa kerääntyä tavallista taidekauppaa oudompia sattumuksia. Eipä siis ihme, että hänet löydetään kurkku auki viillettynä. Onko hän kenties myynyt Helene Schjerfbeckin väärennetyn omakuvan? Samaan aikaan hänen kokoelmistaan katoaa erityisen arvokas ikoni.

Näiden tapahtumien parissa alkaa hääräillä kotikutoinen salapoliisi Martti Piha, jonka poika on rikosylikonstaapeli Petri Piha, jolta Martti tutkimuksissaan yrittää parhaansa mukaan saada tietoja. Murhaajaksi epäillään milloin taidepiirien edustajia, milloin taas peräti Venäjän mafiaa.

En ole aiemmin tutustunut Katajamäen tuotantoon, mutta olihan tämä jouheasti luettava dekkari, joskin kuvioissaan sieltä täältä vähän epäuskottava. Tamperelainen paikallisväri on tietysti plussaa, onhan mukava mielessään seurata, missä tapahtumat kulkevat. Tätä voisi suositella sellaiseksi kevyeksi kesälomadekkariksi, ei ehkä erityisen mieleenpainuvaksi, mutta ihan lukukelpoiseksi kuitenkin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...