Merkitty on Max Seeckin kahdeksas romaani ja Seeckin tähänastisista kirjoista kaikkien aikojen nopeimmin myyvä. Sen käännösoikeudet on myyty jo ennen ilmestymistä moniin maihin ja tv-sarjakin on suunnitteilla.
Merkitty aloittaa Seeckin tuotannossa kokonaan uuden sarjan, kun Jessica Niemi jää ainakin toistaiseksi tauolle. Uuden sarjan päähenkilönä on taidegalleriaa harrastuksenaan ylläpitävä Milo Perho. Varsinaiselta taustaltaan Milo on entinen suojelupoliisin työntekijä, joka nyt avustaa poliisia konsulttisuhteessa. Muita päähahmoja ovat Milon puoliso Ronja sekä Milon eräänlainen sielunveli, rikoskomisario Minka Laine.
Romaanin juoni käynnistyy, kun Seurasaaren rannasta löytyy valkoiseksi maalattu kuollut nuori nainen. Pian käy ilmi, että kyseessä on sarjamurhaajan jonkinlainen vinksahtanut peli. Tarinassa on monta teemaa: sarjamurhaajan selvittäminen, poliisityö sekä Milon henkilökohtaisen elämän haasteet
Varoituksen sanana lukijalle mainittakoon, että uuden sarjan päähenkilöä Miloa taustoitetaan alussa henkilökohtaisilla ongelmilla, jotka alussa tuntuivat itselleni hiukan liian kiusallisilta. Meinasin jopa jättää kirjan kesken. Tämä olisi kyllä ollut yksinomaan minun menetykseni. Kannattaa luottaa siihen, että tarinan edetessä ongelmat saavat merkityksensä ja lukija palkkionsa.
Merkitty on yksi parhaimmista lukemistani dekkareista ja myös Max Seeck pitää sitä tähän asti onnistuneimpana teoksenaan. Ehdoton lukusuositus!