Tuomas Marjamäki: Kummeli : erittäin hyvin sanottu

Osta kirja itsellesi

Kummeli lienee Suomen tunnetuin komediasarja Uuno Turhapuron jälkeen. Kummelien ydinryhmän kolmen Heikin   (Silvennoisen, Helan ja Vihisen) sekä Timo Kahilaisen sketsejä Suomessa on nähty 1990-luvun alkupuolelta useiden sarjojen ja elokuvien muodossa.

Kirja lähtee liikenteeseen jo ennen Kummeli-aikaa, kartoittaen muun muassa useimpien jäsenten bänditaustaa. Huomiota luonnollisesti saavat myös klassikkosketsit ja niihin liittyvät hauskat yksityiskohdat, mutta läpileikkauksen keskipisteenä ovat Kummelin jäsenet ihmisinä. Se onkin kirjan paras puoli, sillä se avaa Kummeli-ryhmän jäsenet rooliensa takana. Henkilöt erottuvat ihmisinä, eivät vain osina sketsejä. Se nostaa arvostamaan heitä koomikkoina.

Osa taustoista on myös hyvin henkilökohtaista, kuten Heikki Silvennoisen alkoholiongelmasta ja sen ratkaisemisesta kertominen. (Varsin hieno yksityiskohta on myös erään kyseistä aihetta käsitelleen sivun yläreunaan kirjoitettu laskuri ja toteamus ”7511 päivää juomatta. T: Hessu”)

Kirjaa on kuvitettu massiivisella kasalla valokuvia, joka on omiaan ruokkimaan nostalgiaa. Mikäli Kummeli-ryhmän taustat kiinnostavat, tämä tietokirja valaisee kaiken tarpeellisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...