Tuomas Marjamäki: Kummeli : erittäin hyvin sanottu

Kummeli : Erittäin hyvin sanottu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kummeli lienee Suomen tunnetuin komediasarja Uuno Turhapuron jälkeen. Kummelien ydinryhmän kolmen Heikin (Silvennoisen, Helan ja Vihisen) sekä Timo Kahilaisen sketsejä Suomessa on nähty 1990-luvun alkupuolelta useiden sarjojen ja elokuvien muodossa.

Kirja lähtee liikenteeseen jo ennen Kummeli-aikaa, kartoittaen muun muassa useimpien jäsenten bänditaustaa. Huomiota luonnollisesti saavat myös klassikkosketsit ja niihin liittyvät hauskat yksityiskohdat, mutta läpileikkauksen keskipisteenä ovat Kummelin jäsenet ihmisinä. Se onkin kirjan paras puoli, sillä se avaa Kummeli-ryhmän jäsenet rooliensa takana. Henkilöt erottuvat ihmisinä, eivät vain osina sketsejä. Se nostaa arvostamaan heitä koomikkoina.

Osa taustoista on myös hyvin henkilökohtaista, kuten Heikki Silvennoisen alkoholiongelmasta ja sen ratkaisemisesta kertominen. (Varsin hieno yksityiskohta on myös erään kyseistä aihetta käsitelleen sivun yläreunaan kirjoitettu laskuri ja toteamus “7511 päivää juomatta. T: Hessu”)

Kirjaa on kuvitettu massiivisella kasalla valokuvia, joka on omiaan ruokkimaan nostalgiaa. Mikäli Kummeli-ryhmän taustat kiinnostavat, tämä tietokirja valaisee kaiken tarpeellisen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...