David Casarett: Kuolema Kukko-onnen majatalossa

Kuolema Kukko-onnen majatalossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Etnisten hyvänmielen dekkarien ystävien kannattaa tehdä pieni kirjallinen matka Thaimaahan. Jos Mma Ramotswet ja Vish Purit on luettu, Chiang Main eettinen etsivätoimisto palvelee!

Ladarat Patalung on sairaalan hoitoeetikko, joka hoitaa potilaiden asioita ja lääkärien antamia tehtäviä, mutta yllättäen hänestä kuoriutuu myös etsivä, kun Ladaratin serkun ystävä etsivä Wiriya Mookjain tulee kyselemään apua mystisessä kuolemantapauksessa, jossa sairaalaan on tuotu mies, joka on kuollut saman tien. Epäilyttävää tapauksessa on se, että sama nainen on tuonut toisenkin kuolleen aviomiehen sairaalaan vain muutamaa kuukautta aikaisemmin.

Onhan se kummallista. Ladaratin mielenkiinto herää ja hän alkaa tutkia tapausta työnsä ohessa. Työssäkin riittää, sillä sairaalaan on tulossa tarkastajia ja Ladaratin on varmistettava, että hänen vastuullaan olevat ohjeistukset ovat ojennuksessa. Lisäksi ylilääkäri haluaa, että Ladarat, joka on opiskellut Yhdysvalloissa ja siten tuntee amerikkalaiset, voisi auttaa tapauksessa, jossa amerikkalaiset turistit ovat loukkaantuneet norsuonnettomuudessa ja pariskunnan miestä uhkaa aivovauria ja pysyvä vammautuminen, ja sehän vaatii hienotunteisuutta jos mikä.

Leppoisan dekkarijuonen sivussa saa sitten nauttia thaikulttuurista. Kirjailija David Casarett ei ole itse thaimaalainen, mutta käsittelee kulttuuria, muun muassa erilaisten hymyjen merkityksiä ja thaimaalaista konfliktia välttelevää kulttuuria. Thaimaalainen ruokakulttuuri varsinkin saa huomiota osakseen, genrelle uskollisesti erilaisia herkkuruokia esitellään kattavasti.

Aivan ongelmatontakaan kulttuurin käsittely ei ole. Prostituutio on Thaimaassa iso ilmiö, mutta Ladaratin serkun ihannebordelli, jossa tytöistä pidetään hyvää huolta, tuntuu jotenkin vähän omituiselta tavalta suhtautua asiaan.

Yleisemminkin toki voi keskustella kulttuurisesta omimisesta, kun thaikulttuurista kirjoittaa amerikkalainen. Jos se ei vaivaa liiaksi, Kuolema kukko-onnen majatalossa on mukava, leppoisa dekkari ja hauska kirjallinen Thaimaan-matka.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Jokin aika sitten luin. Ajattelin lukea sarjan seuraavankin kirjan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...