Lincoln Child ja Douglas Preston: Kuoleman asetelma

Kuoleman asetelma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuoleman asetelma on toinen Suomessa julkaistu agentti Pendergast -jännäri (ensimmäinen on Ihmeiden kabinetti). Alkuperäisessä sarjassahan tämä on neljäs romaani. Tällä kertaa kukaan ei ole turvassa pienessä kansasilaisessa kaupungissa! Salaperäisestä Pendergastista ja hänen menneisyydestään ei vielä tässäkään kirjassa saada kunnolla lisätietoja, joskin pieniä vihjeitä on tarjolla kirjaa tarkasti lukeville. Ärsyttävää, mutta mielenkiintoista.

Medicine Creekissä on polttavan kuuma elokuinen helle. Kaupunki elää mais­sipelloista, niiden tuotosta ja tällä kertaa kuolema kulkeekin pelloilla. Sheriffi Hazen löytää ensimmäisen ruumiin. Nenätön, huuleton ja korvaton nainen on aseteltu maissien keskelle raivattuun kehään, ruumista ympäröi aitoihin inti­aaninuoliin keihästettyjen varisten rykelmä. Rituaalinomainen teurastus vai omalaatuinen murha? Paikkaan liittyy kuitenkin erilaisia tarinoita ja naisen on nähty liikkuvan tienoilla aikaisemminkin.

Kun Hazenin puheille ilmestyy mustapukuinen, kalpea, etelän murretta puhu­va herrasmies, joka esittäytyy FBI:n erikoisagentti Pendergastiksi, sheriffillä on omat epäilyksensä ja ennakkoluulonsa. Pendergast värvää avukseen kylän toisen oudokin, mustiin pukeutuvan goottitytön, Corrien. Tämäkään kun ei ole erityisesti sheriffin eikä kaupunkilaisten suosiossa omalaatuisuutensa vuoksi. Corriella on ongelmia myös kotona – tai oikeastaan hänen äidillään on… Kak­sikon tutkimukset vievät heidät syvälle paikkakunnan menneisyyteen, intiaa­nien ja valkoisten välillä käytyyn veriseen taisteluun sekä siitä kerrottuihin tarinoihin ja erään suvun kiroukseen sekä jälleen takaisin 2000-luvulle, geenimuunteluun erikoistuneen elintarvikeyrityksen salaisuuksien tiimoille.

Mutta pelloilla ääneti kulkeva outo tappaja ei lepää. Maissiviidakon keskeltä löytyy yhä uusia lakoon tallattuja kehiä ja niiden keskeltä samanlainen kuole­man asetelma. Epäilyksenalaisia, ilmeisiä sellaisia, alkaa löytyä jo liikaakin. Kunnes heidänkin määränsä oudosti vähenee…

Perdergast on omituisen kyvykäs, se on paikallispoliisinkin myönnettävä. Tosin häntä kielletään osallistumaan tutkimuksiin, mutta ei se ole agenttia ennenkään haitannut. Joukkomurhaajan salaisuuskin paljastuu lopulta erikoisen etsinnän ja tutkinnan jälkeen. Se on ennemminkin itkettävä ja säälittävä kuin tarkoitushakuisen julma. Myös Corrien tulevaisuus tulee muuttumaan varmasti radikaalisti.

Kirja on melkoinen tiiliskivi, mutta kantaa huomattavan hyvin, mikäli päällek­käistarinat eivät haittaa lukijaa. Erityisen sopivaa kesälomalukemista, yksin, iltayöstä, salamoiden leiskuessa ja ukkosten tehdessä tuloaan. Jännittäviä lukuhetkiä siis tiedossa niistä pitäville! Lisää Pendergastin tutkimuksia on luvassa jo ensi vuonna eli 2011.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...