Lincoln Child ja Douglas Preston: Ihmeiden kabinetti

Ihmeiden kabinetti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjailijakaksikko Douglas Preston ja Lincoln Child ovat luoneet erikoisen FBI-agentti Pendergastin, arvokkaan etelävaltioiden korostuksella puhuvan her­rasmiehen, jonka resurssit tuntuvat olevan rajattomat, taidot mittaamatto­mat ja tyyli viimeisen päälle kohdallaan. Pendergast on tähän mennessä seik­kaillut jo yhdeksässä kirjassa, joista nyt on saatu ensimmäinen suomeksi.

Tässä tarinassa selvitellään manhattanilaiselta rakennustyömaalta löytynyttä holvia, josta löytyy yli 30 ihmisen luut. Kyseessä on yli sata vuotta vanha sar­jamurha­tapaus. Jostain syystä vanhojen rikosten kaivelu ei viranomaisia kiin­nosta, mutta Pendergast tarttuu toimeen apunaan New Yorkin Luonnonhisto­riallisen museon kuraattori Nora Kelly. Juoni pyörii 1800-luvulla suosittujen kummajaiskokoelmien eli ihmeiden kabinettien ympärillä – aihe on erikoinen ja kiehtova.

Pian tapahtumat saavat ajankohtaisia käänteitä, kun näitä yli satavuotisia murhia jäljitteleviä kuolemantapauksia alkaa tapahtua tämän päivän New Yorkissa. Pendergast ja Kelly saavat huomata itsekin olevansa vaarassa. Tapahtumissa riittää verisiä ja yllättäviä käänteitä ja lukija joutuu melkoiseen pyöritykseen, ennen kuin tarina on lopussa. Kirja on melkoinen tiiliskivi, mutta yli 600-sivuiseksi teokseksi sen luki hämmästyttävänkin nopeasti. Child ja Preston osaavat kirjoittaa vauhdikasta, nopeatempoista jännityskirjallisuutta.

Jostain syystä suomennokset on kuitenkin aloitettu kolmannesta Pendergast-kirjasta. Minua ainakin hämäsi kirjan jatkuva epämääräinen vihjailu menneisiin asioihin, Pendergastilla tuntui olevan runsaasti historiaa. Pendergastin ja toi­mittaja Smithbackin välinen yhteinen historia ainakin on sarjan aikaisemmissa osissa tapahtunutta. Ärsyttävää, toisaalta sain joistain kommenteista sellaisen kuvan, että tämä kolmas osa oli edeltäjiään parempi. Täytyy varmaan haalia ensimmäiset osat englanniksi ja selvittää asia. Kirjavinkkejä on luvassa, mikäli alkuosat ovat mistään kotoisin!

Tiedäpä tuota, joka tapauksessa lisää on varmasti tulossa, jos tämä avaus käy kaupaksi. Voin kyllä suositella, Ihmeiden kabinetti on oikein mainio kevyt kesäjännäri.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...