James Sallis: Kylmä kyyti

Kylmä kyyti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuski syntyy kammottavaan perheeseen, jonka äiti lopulta tekee eräänlaisen ratkaisun… Kuski kasvaa sijaisvanhempiensa luona ja lopulta jättää heidät, toki kiitollisena, mutta ottaen mukaan vain auton. Hän alkaa elättää itseään sillä ainoalla asialla, jonka taatusti osaa: ajamalla.

Päivisin hän loistaa Hollywoodin stunttikuskina ja tekee työnsä erinomaisesti. Hän ajaa. Se on hänen työnsä. Hän ei tee muuta. Öisin hän kuskaa rikollisia. Lopulta hänet vedetään hieman liian syvälle rikoksen maailmaan ja istuessaan verissään motellihuoneessa hän huomaa tulleensa petetyksi pahemman kerran.

Kirja on tinkimätön jännäri, epäkronologisessa järjestyksessä etenevä tarina kohtalon ansaan joutuneesta miehestä. Käsittelytapa viittaa kovaksikeitettyihin noir-dekkareihin ja kunnioittaa niiden perinteitä, mutta tässä on myös jotakin hyvin omintakeista ja jopa koskettavaa, ajatusta ja tunnetta.

Tarjolla siis kovaksikeitetty jännäri, sopivaa luettavaa kaikille toiminnan, vauhdin ja vaarallisten tilanteiden ystäville. Tästä lajityypistä pitäville varma valinta — taatusti et tule pettymään ja löydät ehkä jotakin uuttakin eli ei mitään tusinatavaraa tämäkään!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...