Fiona Barton: Lapsi

Osta kirja itsellesi

Kolme naista, kolme kohtaloa. – Olen lukenutkin sennimisen kirjan ja se oli ihan erilainen kuin tämä jännäri, mutta naisista ja kohtaloista on tässäkin kysymys. Kahdella heistä on takanaan surullisia tapahtumia, yhdellä traumaattinen salaisuus, ja kolmas on Kate Waters, toimittaja, jossa herää kiinnostus, kun hän lukee sanomalehdestä pikku-uutisen rakennustyömaalta löytyneestä vastasyntyneen luurangosta.

Angela on keski-ikäinen nainen, jolle on elämässä sattunut kauhistuttava tapahtuma: hänen lapsensa on kadonnut synnytysosastolta. Voisiko tämä uutinen koskea häntä, voisiko tuo pieni luuranko kuulua hänen lapselleen? Emman salaisuus taas paljastuu vasta hiljalleen kirjan edetessä, joten ei siitä tässä sen enempää. Kate sen sijaan haistaa ison jutun, ja saa juuri ja juuri päätoimittajan vakuuttumaan tästä; onneksi Katella on hyvä tietolähde poliisissa.

Lapsi on perin jännittävä ja mukaansatempaava kirja, eikä sen jättäminen kädestään kesken lukemisen ole helppoa. Henkilöhahmot ovat ihan uskottavia ja varsinkin monet sivuhenkilöt ja heistä etenkin kaikensorttiset iljetykset ovat taitavasti kuvattuja; Barton onnistuu pienten yksityiskohtien kautta piirtämään lukijan eteen interiöörejä, tuoksuja, tunnelmia. Loppuun on sitten saatu ihan kelpo yllätyskin.

Erinomainen jännäri ja mieleenpainuva lukukokemus!

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...