Fiona Barton: Leski

Leski

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oletko koskaan miettinyt, mitä ajattelee jonkun seksirikollisen puoliso? Se hiljainen nainen siellä miehensä taka-alalla. Rikostoimittaja Fiona Barton on ajatellut ja näistä tuumista on syntynyt esikoisteos Leski.

Kirjan alussa toimittaja Kate Waters lähestyy Jean Taylorin asuntoa. Hän on päättänyt vakaasti saada haastattelun Taylorilta, joka on sulkeutunut kotinsa turviin. Taylor on kiinnostava, koska hänen miehensä on Glen Taylor.

Tai oli – Glen on kuollut muutama viikko sitten jäätyään bussin alle. Glen oli lehdistön hampaissa Bella Elliottin vuoksi. Joitakin vuosia aikaisemmin pieni ja viaton Bella-tyttö katosi pihaltaan, äidin jätettyä lapsen pieneksi hetkeksi vahtimatta. Oliko Glen syyllinen? Nyt kun Glen on kuollut, eikä ole enää sanomassa Jeanille mitä tehdä, Jean voi kertoa kaiken – omilla ehdoillaan.

Leski asettuu mukavasti suosittuun trillerigenreen, mutta varsinainen yllätyskäännetrilleri se ei ole. Kirjan päähuomio on psykologiassa: millaista Jeanin elämä Glenin rinnalla on ollut? Siinä sivussa pengotaan Bellan katoamista sekä poliisin että rikostoimittajan näkökulmasta, mutta tämä rikosjuoni ei ole sittenkään kirjan pääasiaa.

Oikein tyylikäs tapaus Leski on ja esikoisteokseksi vallan vakuuttava katsaus vähän epätavalliseen näkökulmaan tällaiseen rikosjuttuun.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...