Fiona Barton: Leski

Leski

Osta kirja itsellesi

Oletko koskaan miettinyt, mitä ajattelee jonkun seksirikollisen puoliso? Se hiljainen nainen siellä miehensä taka-alalla. Rikostoimittaja Fiona Barton on ajatellut ja näistä tuumista on syntynyt esikoisteos Leski.

Kirjan alussa toimittaja Kate Waters lähestyy Jean Taylorin asuntoa. Hän on päättänyt vakaasti saada haastattelun Taylorilta, joka on sulkeutunut kotinsa turviin. Taylor on kiinnostava, koska hänen miehensä on Glen Taylor.

Tai oli – Glen on kuollut muutama viikko sitten jäätyään bussin alle. Glen oli lehdistön hampaissa Bella Elliottin vuoksi. Joitakin vuosia aikaisemmin pieni ja viaton Bella-tyttö katosi pihaltaan, äidin jätettyä lapsen pieneksi hetkeksi vahtimatta. Oliko Glen syyllinen? Nyt kun Glen on kuollut, eikä ole enää sanomassa Jeanille mitä tehdä, Jean voi kertoa kaiken – omilla ehdoillaan.

Leski asettuu mukavasti suosittuun trillerigenreen, mutta varsinainen yllätyskäännetrilleri se ei ole. Kirjan päähuomio on psykologiassa: millaista Jeanin elämä Glenin rinnalla on ollut? Siinä sivussa pengotaan Bellan katoamista sekä poliisin että rikostoimittajan näkökulmasta, mutta tämä rikosjuoni ei ole sittenkään kirjan pääasiaa.

Oikein tyylikäs tapaus Leski on ja esikoisteokseksi vallan vakuuttava katsaus vähän epätavalliseen näkökulmaan tällaiseen rikosjuttuun.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...