Grethe Dirckinck-Holmfeld: Lasten ajatuksia rakkaudesta ja ystävistä

Lasten ajatuksia rakkaudesta ja ystävistä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“Minä tykkään enemmän äidistä kuin tyttökaverista, koska olen tuntenut äidin kauemmin.”

Poul 9 v.

Kirjailija ja tv-tuottaja Grethe Dirckinck-Holmfeld on haastatellut tanskalaisia 6–10-vuotiaita lapsia erilaisista aiheista ja koonnut sitaateista riemastuttavan kirjasarjan. Tämä kyseinen teos on yhteisnide kirjoista Lasten ajatuksia rakkaudesta ja Lasten ajatuksia ystävyydestä.

“Minä haluaisin mieluummin ystävän kuin lemmikkieläimen. Jos pitää esimerkiksi mennä metsään hakemaan joulukuusta, niin ei kai sinne voi mennä undulaattinsa kanssa.”

Alexander 7 v.

Monien mielestä lasten suusta kuulee totuuden ja monesti se totuus on riemastuttavan hauska. Tästä voi olla montaa mieltä. Itse en kokenut räkätysnauruhetkiä tämän kirjan seurassa, pikemminkin hymähdyksiä ja naurahduksia. Ehkä en ole vain oikeaa kohderyhmää.

“Jos äiti pettyy, minun suuhun alkaa sattua ja alan itkeä, vaikka en kuinka haluaisi.”

Nida 8 v.

Tämän kirjan vahvuus ovatkin nimenomaan lyhyet sitaatit, joita voi lukea yhden, kymmenen tai sata yhdeltä istumalta. Kokonaan en koko kirjaa kerralla jaksaisi lukea, vaan se palvelee huvittavina pieninä välipaloina.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...