Tuula T. Matintupa: Laululintu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Isäntä Touko Juurakon perustama uskonlahko kokee ihmeen, kun ”kirkkovaltuuston puheenjohtajan hulttiotytär Kukkamaria Ahola oli puhjennut laulamaan kielillä kesken seurojen.” Kukkamaria, jota liikkeen piirissä kutsutaan Laululinnuksi, löydetään kuitenkin pian kuolleena, ja poliisit alkavat epäillä henkirikosta.

Tällaisista lähtökohdista alkaa Tuula T. Matintuvan uutuuskirja. Matintupahan on tullut kotimaisen dekkarin lukijoille tunnetuksi Aleksanteri Piippo -romaaneillaan. Nyt rikoksia eteläisellä Pohjanmaalla tutkii ylikonstaapeli Alina Mänty, jonka kuva jää valitettavasti hieman haaleaksi. Mielenkiintoisia henkilöitä kirjasta kuitenkin löytyy. Tapahtumat ovat innokkaalle dekkarien lukijoille ehkä hiukan liian ennalta-arvattavia, mutta toisaalta viimeistä yllätyskäännettä saa odottaa ihan loppuriveille asti. Kirja sisältää lisäksi muutaman ihan kiinnostavan uskontokeskustelun, ja onhan se tiiviydessään varsin sopiva kesälukemiseksi.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Totta, hyvää kesäluettavaa. Ja minusta kyllä parempi kuin Piipot. Ehkä alkoi jo turtua häneen. Ei millään pahalla. Laululinnussa myös aiheena tällä hetkellä ”suosittu” kahlitseva uskonnollisuus ja uskonlahkot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...