Lina Dudaité ja Juris Zvirgzdinš: Leijonan ärjy

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rasa-tytöllä, Tobias-nallekarhulla ja Zorro-koiralla on ongelma. Talon takana eläintarhassa asuvalla vanhalla Leolla alkaa nimittäin olla iän kanssa ongelmia. Mitä vanhoille leijonille oikein tapahtuu, kun ne eivät jaksa enää karjua? Rasa, Tobias ja Zorro eivät ole varmoja, mutta eläintarhan työntekijöiden puheet muonavahvuudesta poistamisesta kuulostavat joka tapauksessa varsin pahaenteisiltä.

Kolmikolle ei jää muuta vaihtoehtoa, kuin yrittää pelastaa uusi ystävänsä, vaikka aivan vaivatonta se ei ole. Hyville neuvoille on tarvetta, mutta onneksi apuakin saadaan ja vihdoin Leo saa äänensä takaisin.

Leijonan ärjy palkittiin kotimaassaan Latviassa lapsilukijoiden raadissa ja syy on helppo nähdä. Juris Zvirgzdinšin teksti on hauskaa ja persoonallisten hahmojen dialogi jää erityisesti mieleen. Kirjassa on monet sanat ja lauseetkin kirjoitettu versaalilla mikä on aluksi hämmentävää, mutta ne auttavat ääneenluettaessa löytämään oikeat painotukset. Eli jos etsii kirjaa joka nimenomaan sopii hyvin ääneenluettavaksi niin Leijonan ärjy kannattaa pistää korvan taakse.

Lina Dudaitén taide on erinomaista sekin; juuri sopivalla tavalla liioitteleva ja herkkä tyyli viehättää sekä aikuista että lasta. Leijonan ärjy oli erittäin miellyttävä yllätys, jota voi suositella kaikille lastenkirjallisuuden ystäville.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...