Lina Dudaité ja Juris Zvirgzdinš: Leijonan ärjy

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rasa-tytöllä, Tobias-nallekarhulla ja Zorro-koiralla on ongelma. Talon takana eläintarhassa asuvalla vanhalla Leolla alkaa nimittäin olla iän kanssa ongelmia. Mitä vanhoille leijonille oikein tapahtuu, kun ne eivät jaksa enää karjua? Rasa, Tobias ja Zorro eivät ole varmoja, mutta eläintarhan työntekijöiden puheet muonavahvuudesta poistamisesta kuulostavat joka tapauksessa varsin pahaenteisiltä.

Kolmikolle ei jää muuta vaihtoehtoa, kuin yrittää pelastaa uusi ystävänsä, vaikka aivan vaivatonta se ei ole. Hyville neuvoille on tarvetta, mutta onneksi apuakin saadaan ja vihdoin Leo saa äänensä takaisin.

Leijonan ärjy palkittiin kotimaassaan Latviassa lapsilukijoiden raadissa ja syy on helppo nähdä. Juris Zvirgzdinšin teksti on hauskaa ja persoonallisten hahmojen dialogi jää erityisesti mieleen. Kirjassa on monet sanat ja lauseetkin kirjoitettu versaalilla mikä on aluksi hämmentävää, mutta ne auttavat ääneenluettaessa löytämään oikeat painotukset. Eli jos etsii kirjaa joka nimenomaan sopii hyvin ääneenluettavaksi niin Leijonan ärjy kannattaa pistää korvan taakse.

Lina Dudaitén taide on erinomaista sekin; juuri sopivalla tavalla liioitteleva ja herkkä tyyli viehättää sekä aikuista että lasta. Leijonan ärjy oli erittäin miellyttävä yllätys, jota voi suositella kaikille lastenkirjallisuuden ystäville.

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...