Lauren Holowaty: Pipsa on kiltti

Pipsa on kiltti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pipsa Possu on yksi lähivuosien suosituimmista lastensarjoista. Sarja on levinnyt tv-sarjasta kirjoihin. Pipsa Possu -kirjoja onkin kertynyt jo monia kymmeniä ja suomennetuiksi nämä on päätyvät tasaiseen tahtiin.

Pipsa on nuori possu, joka asuu perheensä kanssa korkealla mäellä. Pipsan perheeseen kuuluu hänen pikkuveljensä Jyri, Äitipossu ja Isäpossu. Pipsan seikkailut ovat hyvin lastenkirjojen peruskauraa: milloin käydään luonto­retkellä, milloin käydään esikoulussa.

Tällä kertaa Pipsa Possu oppii olemaan kiltti. Pipsan opettaja päiväkodissa, rouva Gaselli nimittäin opettaa oppilailleen, miten tunnistaa eri tunnetiloja toisissa ja ratkomaan konflikteja. Kinaa syntyykin pihalla eri leikkien parissa, mutta onneksi kaikki ovat valmiita haluamaan korjaamaan asiat. Molemmat opetukset ovat ihan toimivia. Kiltteys on luonnollisesti hyvä asia opettaa.

Sinällään mieleen tulee, että kirjan opetus olisi paljon arvokkaampi, mikäli se esittäisi tilanteen, jossa kaikki eivät haluakkaan sopia. Siinä mielessä kirja ei haasta lukijaansa.

En tiedä mikä Pipsa Possussa iskee niin tavattoman tehokkaasti lukijoihinsa. Yksinkertaisesti piirretty possu saa pienen lukijan seuraamaan tarkkaavaisesti kaikkea. Tämä jatkuu, vaikka satu olisi luettu jo kymmeniä kertoja. Se kertoo hahmon vetovoimasta. Pipsa on kiltti on hyvä lisä sarjaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...