Laura Teller: Pipsa Possu : magneettileikkikirja

Pipsa Possu Magneettileikkikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun Pipsa Possu -kirjoista puhutaan, puhutaan sangen harvoin ihan taval­lisista kuvakirjoista. On luukkukirjoja, äänikirjoja, erilaisia valoja sisältäviä kirjoja, leluhahmoja mukanaan kuljettavia kirjoja ja paljon muita. Aika harvoin Pipsan kanssa pääsee ihan vain lukemaan ja katselemaan kuvia. Nykyään onneksi sitäkin.

Tällä kertaa käsillä on Pipsa Possun Magneettileikkikirja. Minun laskujeni mukaan tämä on kolmas Pipsa-kirja, joka perustuu magneeteilla leikkimiseen. Kirjassa on viisi aukeamaa ja kuusitoista aukeamien mukaisesti teemoitettua hahmomagneettia, joita siirtelemällä pääsee leikkimään Pipsan ja kavereiden kanssa niin Pipsan kotona, leikkipuistossa, päiväkodissa, uimarannalla kuin eväsretkelläkin. Siis kaikkialla, jossa Pipsa parhaiten viihtyy. Tekstiäkin on jokaisella aukeamalla muutaman lauseen verran, mutta pääasiallisesti kirja kuitenkin keskittyy magneeteilla leikkimisen tukemiseen, joka taas on omiaan hienomotoriikan, luovuuden ja keskittymiskyvyn harjoittamiseen.

Siinä missä kaksi edellistä Pipsa Possu -magneettikirjaa saivat minulta kiitosta magneettien jämäkyydestä en valitettavasti kolmannen kohdalla voi sanoa samaa. Nämä eivät ole niitä magneeteista löperöimpiä, mutta eivät enää laadultaan entisten kaltaisia. No, nyt niitä on neljä entistä enemmän, mutta määrä ei korvaa laatua ja ainakaan jääkaappimagneetteina nämä uudet eivät toimi kovinkaan hyvin. Sillä sellaisiksi vanhemmat Pipsa-magneetit ovat meillä muuttuneet, kun kirja ei enää ole jaksanut innostaa. Toisaalta myös paran­nusta on tapahtunut, kun kirjan etukannessa oleva magneettien säilytykseen tarkoitettu pieni muovirasia oikeasti toimii ja magneetit voi kerätä leikin jälkeen helposti talteen. Näin ei ollut edellisten kirjojen kohdalla.

Siis joka tapauksessa suositukseni. Erilaisin kirjallisin virikkein on aina mukava innostaa pieniä ihmisiä puuhailemaan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 182 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...