Ritva Ketonen ja Reetta Wirtanen: Magneettipuuha : leikitään kirjaimilla!

Osta kirja itsellesi

Esikoisemme kiinnostuttua toden teolla lukemaan opettelusta ovat Oppi ja ilo -sarjan lukuisat kirjaimiin ja lukemiseen liittyvät materiaalit päässeet meillä tarkempaan tarkasteluun. Yksi hauskimmista lienee tämä magneettipakkaus, jonka sisältämälle taululle oppija pääsee rakentelemaan sanoja ja kiinnittelemään kuvia paketin yli 150 magneetilla. Kokonaisuus sisältää niin ikään neljäkymmentä tehtävää sekä ideavihkosen useille muille kirjain- ja sanaleikeille. Tämän lisäksi ainakin meidän pikkuopiskelijamme on tykännyt kirjoitella sanoja tauluun ihan muuten vaan, joko ohjatusti tai itsekseen.

Tehtäväkortit jakautuvat vaikeusasteeltaan kahteen: aloita tästä ja haastavampi. Tehtävissä keskitytään niin kirjainten, tavujen kuin äänteidenkin tunnistamiseen, sanojen kirjoittamiseen ja lukemiseen sekä riimittelyyn. Kirjoitustehtävistä valtaosa on helpohkoja, sellaisia jotka onnistuvat mukavasti vielä lukutaidottomaltakin, kunhan tehtävänantoihin on mahdollista saada apua. Lisäksi näin vanhemman näkökulmasta magneeteista on helppo myös itse ideoida lapselle erilaisia tehtäviä.

Leikitään kirjaimilla! tarjoaa oivallista ja suositeltavaa puuhaa lukutaitoa tavoitteleville ja muutenkin kirjainkiinnostuneille. Ja hei, jos tästä innostuu – tai kohdehenkilö sattuu olemaan enemmän matemaattinen tapaus – kannattaa huomioida myös samalla konseptilla toimiva Leikitään numeroilla! -magneettipakkaus.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...