Kirjainkivaa : puuharetki kirjainten maailmaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos kirjainkiinnostusta on päässyt syntymään jo ennen oikeiden koulutehtävien aikaa, tarjoaa Oppi ja ilo -sarja takuuvarmasti mielekästä tehtävää. Kuten sarjan 50 kaksipuolista puuhakorttia sisältävillä pakkauksilla on tapana, on niin ikään Kirjainkivaa monipuolinen teemansa mukainen ja kehittävä kokoelma erilaisia tehtäviä. Nyt opiskellaan kirjaimia; niiden piirtämistä, niiden kuulumista sanoissa ja sitä, kuinka ne yhdessä muodostavat erilaisia tavuja ja sanoja, siis kirjoittamista ja lukemista.

Oppi ja ilo -pakkauksille tyypilliseen tapaan myös Kirjainkivan pähkinät ovat vaikeustasoltaan erilaisia, mikä takaa sen sopivuuden ”opintojensa” kanssa jonkin verran eri vaiheessa oleville kirjainnikkareille. Jotta pakkauksen kanssa kannattaa lähteä puuhastelemaan, on kirjainten sekä äänteiden oltava hyvin tuttuja, mutta varsinaista lukutaitoa ei välttämättä tarvita. Toki useat tehtävät vaativat myös lukemisen hallintaa ja toiset lisäksi kykyä hahmottaa sanoja hieman pelkkää lukemista vaativammin. Tällaisia ovat esimerkiksi piilosanaruudukot ja tehtävät, joissa sekoitetuista kirjaimista on rakennettava sana. Joka tapauksessa pienoisen lukutaidon vastikään kartuttaneelle lapselle pakkauksessa oli jo paljon tehtävää.

Jos syksyn sadepäiville kaipaa mukavaa hommaa, niin tähän pakettiin kannattaa tarttua. Ja jos paketin sisältämän yhden kynän lisäksi hankkii muutaman lisää, voi näitä tehdä vaikka yhdessä kaverin kanssa. Tämän mahdollistaa pyyhittävä tussi, ehdoton plussa, jonka ansiosta pakkaus ei tavanomaisten puuhakirjojen tapaan ole kertakäyttöinen, vaan siitä on iloa uudestaan ja uudestaan. Suosittelen.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...