Kirjainkivaa : puuharetki kirjainten maailmaan

Osta kirja itsellesi

Jos kirjainkiinnostusta on päässyt syntymään jo ennen oikeiden koulutehtävien aikaa, tarjoaa Oppi ja ilo -sarja takuuvarmasti mielekästä tehtävää. Kuten sarjan 50 kaksipuolista puuhakorttia sisältävillä pakkauksilla on tapana, on niin ikään Kirjainkivaa monipuolinen teemansa mukainen ja kehittävä kokoelma erilaisia tehtäviä. Nyt opiskellaan kirjaimia; niiden piirtämistä, niiden kuulumista sanoissa ja sitä, kuinka ne yhdessä muodostavat erilaisia tavuja ja sanoja, siis kirjoittamista ja lukemista.

Oppi ja ilo -pakkauksille tyypilliseen tapaan myös Kirjainkivan pähkinät ovat vaikeustasoltaan erilaisia, mikä takaa sen sopivuuden ”opintojensa” kanssa jonkin verran eri vaiheessa oleville kirjainnikkareille. Jotta pakkauksen kanssa kannattaa lähteä puuhastelemaan, on kirjainten sekä äänteiden oltava hyvin tuttuja, mutta varsinaista lukutaitoa ei välttämättä tarvita. Toki useat tehtävät vaativat myös lukemisen hallintaa ja toiset lisäksi kykyä hahmottaa sanoja hieman pelkkää lukemista vaativammin. Tällaisia ovat esimerkiksi piilosanaruudukot ja tehtävät, joissa sekoitetuista kirjaimista on rakennettava sana. Joka tapauksessa pienoisen lukutaidon vastikään kartuttaneelle lapselle pakkauksessa oli jo paljon tehtävää.

Jos syksyn sadepäiville kaipaa mukavaa hommaa, niin tähän pakettiin kannattaa tarttua. Ja jos paketin sisältämän yhden kynän lisäksi hankkii muutaman lisää, voi näitä tehdä vaikka yhdessä kaverin kanssa. Tämän mahdollistaa pyyhittävä tussi, ehdoton plussa, jonka ansiosta pakkaus ei tavanomaisten puuhakirjojen tapaan ole kertakäyttöinen, vaan siitä on iloa uudestaan ja uudestaan. Suosittelen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...