Ryhmä Hau : Opi lukemaan Vainun kanssa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ryhmä Hau riittää. Tunsin vakuuttuneeni tästä viimeistään silloin, kun kohta nelivuotias tyttäremme innostui ikihyvin tästä kirjasesta, jonka tarinallinen anti on kauniisti sanottuna sangen vaatimaton. Tässä kohtaa on hyvä ottaa huomioon, että nyt puhutaan todellisesta lukutoukasta, joka kuuntelisi kirjoja aamusta iltaan ja jonka keskittymiskyky riittää mainiosti jo todella pitkienkin kirjojen kuunteluun. Mutta Ryhmä Hau; se jos mikä on se maailman asioista mahtavin.

Opi lukemaan Vainun kanssa tarjoaa teoriassa ihan hauskan tavan tutustua lukemiseen. Se, miten hyvin tämä käytännössä toimii, onkin sitten toinen juttu. Ideana nimittäin on, että aukeamilla on vain vähän tekstiä ja nappia painamalla tekstin voi kuunnella Vainun lukemana. Tekstiä ei kuitenkaan ole esimerkiksi tavutettu, joten ainakaan täydellisen luku-ummikon on minun nähdäkseni melko vaikea lähteä tätä kautta ”opiskelemaan” lukemista. Toisaalta, jos kirjaimet kiinnostavat ja keskittymiskykyä riittää, miksei tämäntyyppinen kuuntele ja toista oppiminen voisi hyvinkin olla mahdollista.

Meillä kirja ei toistaiseksi ole herättänyt vielä syvässä unessa olevaa lukuintoa, mutta siitä viis, mieleinen se on ollut joka tapauksessa. Kun lukijana toimii rakas Vainu jaksaa tätä lyhyttäkin tarinaa kuunnella aina uudestaan – ja uudestaan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...