Päivi Miettinen: Pyyhittävä lu-ku-touk-ka : opi lukemaan puuhaillen

Osta kirja itsellesi

Lukemaan oppiminen on suuri juttu. Juuri nyt olen ensimmäistä kertaa päässyt eturivistä seuraamaan sen pikkuhiljaista kehitystä sekä ilon tunteita, joita oikein luetut sanat lapsessa tuottavat; melko huikeaa.

Kuten likipitäen jokaiselle oppimisen saralle, on Oppi ja ilo -sarjalla tottahan toki tarjota monenmoista opettavaista puuhailua myös lukutaidon kehittämiseen. Yksi vaihtoehdoista on Pyyhittävä lu-ku-touk-ka, puuhakirja, jossa ratkotaan tehtäviä vaikeustasoltaan eri asteisia sanoja ja lauseita lukemalla. Myös piirtäminen saa kirjassa keskeisen roolin.

Kuten arvata saattaa, kyseessä on jälleen kerran sangen laadukas tuote, joka tarjoaa niin uskoakseni mielekästä tekemistä taitotasoltaan melko erilaisille lukijoille. Tehtävät on värikoodattu tasonsa mukaan vihreiksi, keltaisiksi ja punaisiksi, joten on helppo valita sopivat sekä pientä haastetta tarjoavat.

Oma pikkulukijani, joka ottaa tällä taipaleella vasta ensiaskeleitaan löysi kirjasta mukavasti luettavaa ja selviteltävää. Osa tehtävistä jäi vielä odottamaan tulevaa, mutta niinhän tämän on tietysti tarkoituskin olla, tarjota uutta tehtävää lukutaidon pikkuhiljaa karttuessa. Ja koska kyseessä on Oppi ja ilo -sarjalle ominainen pyyhittävä tuote, voi sen tehtävien avulla harjoitella ja tulla tutuksi äänteiden ja sanojen kera yhä uudestaan ja uudestaan.

Suositukseni niin Lu-ku-tou-kal-le kuin Oppi ja ilo -sarjalle ylipäätään.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...