Pyyhittävät sokkelot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kekseliäine lonkeroineen alati laajemmalle levittäytyvä Oppi ja ilo -sarja on varmasti Suomessa alansa paras. Erilaista puuhaa, pelejä ja kirjoja markkinoille jatkuvasti tuottava toimija haluaa tuotteillaan tarjota oppimisen ja onnistumisen iloa kaikenikäisille aina vauvasta vaariin.

Kuten sanottua tätä nykyä Oppi ja ilo -tuotesarja tarjoilee jotakin lähes jokaiseen puuhailutarpeeseen. On pelejä, kirjoja, puuhakortteja, tiede- ja salapoliisiseikkailuja sekä askartelua, jokunen liikunnallisiinkin taitoihin keskittyvä tuote. Yhteensä sarja pitää sisällään reilusti yli sata erilaista oppimisasiaa.

On kuitenkin kaksi tuoteryhmää, jotka minun mielestäni ovat sitä perinteisintä Oppi ja ilo -materiaalia. Toinen ovat puuhakorttipakat ja toinen puuhakirjat, joita yhdistää ominaisuus tehdä niitä pyyhittävän tussin avulla uudestaan ja uudestaan. Juuri tämä mahdollisuus uudelleenkäyttöön tekee niistä lajissaan ainutlaatuisia.

Tällä kertaa ahkeroidaan sokkeloiden parissa. Kolmesta kuuteen vuotiaille suunnattu Pyyhittävät sokkelot pitää sisällään 14 erilaista sokkeloa, joissa kynää pääsee käyttelemään esimerkiksi koulubussia kuljettaessaan, prinsessaa tornista pelastaessaan tai myyrää kotipesään johdattaessaan. Joihinkin tehtävistä sisältyy niin ikään pieniä laskutehtäviä.

Sokkelot ovat hyvää kynänkäytön motoriikan harjoittelua. Ainakin pikkuista vaille nelivuotiaalle melko vähän kynähommia tehneelle nämä olivat osittain aika haasteellisiakin tehtäviä, joten pähkäiltävää tässä varmasti ajateltuun ikätasoonsa verrattuna riittää. Ja jos ei ihan heti onnistu, pyyhittävän kynän ansiosta voi aina yrittää uudestaan.

Siis jälleen yksi Oppi ja ilo -suositus!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...