Hassu, tassu, nassu & Kiemuraiset sokkelot

Osta kirja itsellesi

Puuhakirjoista minulle tulevat mieleen lapsuuden kesät mökillä. Olin hyvin tarkka omistani, muilla ei ollut asiaa minun kirjoilleni. Varsinkaan nuoremmilla, jotka vain sotkivat minun tarkasti täyttämiäni ja värittämiäni aukeamia. Taitaa olla niin, että kun meillä joidenkin vuosien päästä alkaa touhuilu puuhakirjojen parissa, täytyy minun hankkia itselleni oma, jotta voimme pikkuihmisemme kanssa puuhailla yhdessä. Ja valinnanvaraahan nykypäivänä riittää, niin aikuisille kuin lapsillekin sopivaa.

Hassu, tassu, nassu sekä Kiemuraiset sokkelot ovat omilla tavoillaan kivoja puuhakirjoja. Ensin mainitussa ideana on puuhailun ohessa laajentaa sanavarastoa, toisessa taas nimensä mukaisesti harjoittaa kädentaitoa etsimällä reittejä läpi erilaisten polkujen sekä tutustua samalla numeroihin, väreihin ja muotoihin. Hassu, tassu, nassu perustuu pitkälti tarrojen liimailuun, Kiemuraisissa sokkeloissa polkuja piirrellään pyyhittävällä kynällä, jonka ansiosta sivuja voi täyttää uudestaan ja uudestaan.

Olen hiukan huono määrittelemään sopivaa ikää näihin kirjoihin tarttumiselle – sehän riippuu paljon lapsestakin – mutta ehkäpä se olisi jotakin siinä neljän tienoilla. Kiemurat taitavat sopia hiukan tarrapuuhia nuoremmille.

Mutta kannatan, puuhailu miellyttää monia ja viihdyttää useissa tilanteissa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...