Anna Claybourne: Koodaa ja opi tietokoneet

Koodaa ja opi tietokoneet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joitakin aikoja sitten vinkkasin Kurkista ja koodaa! -lastentietokirjasta. Sille oivallista jatkoa käytännön tasolla tarjoilee nyt käsiteltävä Koodaa ja opi tietokoneet -puuhakirja.

Kirjassa käydään läpi tärkeimpiä tietokoneisiin ja niiden ohjelmointiin eli koodaukseen liittyviä teemoja ja termejä. Mitä tietoon tulee, kovinkaan syvälle ei tämän tyyppisessä formaatissa luonnollisestikaan uida, vaan pysytellään pitkälti pääasioiden parissa selittäen lauseella tai parilla, mikä on emolevy, mikä taas mikropiiri, mitä tarkoitetaan käyttöjärjestelmillä ja kuinka tietokone ylipäätään toimii. Kurkistetaan myös hieman tietokoneiden ja niiden ohjelmoinnin historiaan sekä mahdolliseen tulevaisuuteen.

Jokaisella aukeamalla on tehtäviä, joita tehdään ensisijaisesti tarroja liimailemalla. Kaikki tehtävät eivät kuitenkaan ole tarratehtäviä ja toisaalta kirjassa on paljon myös ylimääräisiä teemaltaan tietokoneisiin liittyviä tarroja. Toiset tehtävistä ovat suhteellisen yksinkertaisia, toisista sai tällainen asialle vihkiytymätön aikuinenkin päänvaivaa. Tiedot ja koodaustaidot karttuvat ja pääseepä kirjan avulla jo hieman koodailemaankin.

Siitä, kuinka vanhalle tätä opusta uskaltaa suosittaa, en oikein osaa sanoa, kun tuntuu, että nykyään osa jo todella pienistä lapsista on sangen tietokonetietoista. Joka tapauksessa lukutaitoa tehtävien suorittaminen edellyttää, muuten mennään varmasti harrastuneisuuden mukaan.

Kaiken kaikkiaan laadukas puuhakirja.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...