Rosie Dickins: Kurkista ja koodaa! : Kuinka tietokone toimii?

Osta kirja itsellesi

Kurkista ja koodaa! on aika fiksu lastenkirja, sopiva sellaisille ei-kaikista-pienimmille luukkuihin kurkistelijoille. Nämä luukut sisältävät nimittäin tietoa, paljon paljon tietoa. Useita asioita, joita minä ainakaan en pystyisi pienille tietokoneihmisille selvittämään; siis hyvä, että tämä opus hoitaa tuon puolestani.

Kirjan yli 100 luukkua avaamalla saa selville mitä tietokoneet ja ohjelmointi ovat, minkälaisia komponentteja tietokone pitää sisällään ja kuinka tietokone ajattelee. Sitten neuvotaan kuinka tietokoneita ohjeistetaan ja kerrotaan erilaisista ohjelmointikielistä sekä fiksusta ohjelmoinnista. Lopuksi sukelletaan vielä internetin ihmeelliseen maailmaan ja tutkiskellaan tietokoneiden historian havinaa.

Kaiken kaikkiaan Kurkista ja koodaa! on mainio tietoteos, jonka voin hyvin kuvitella kuluvan tiedonnälkäisten pikkunörttien hyppysissä. Mikä parasta sen avulla pääsee tutustumaan koodaukseen himpun verran myös käytännön tasolla, iästä riippumatta. Riittää että homma on ennestään tuntematonta.

Suosittelen!

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...