Timo Parvela, Pasi Pitkänen ja Bjørn Sortland: Kepler62 : Kirja yksi: Kutsu

Kepler62: Kutsu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kepler62 on Timo Parvelan ja norjalaisen Bjørn Sortlandin kirjoittama ja Pasi Pitkäsen kuvittama uusi kirjasarja, joka ilmestyy yhtä aikaa Suomessa ja Norjassa. Sarjaan ilmestyy kuusi kirjaa, puolen vuoden välein. Ensimmäinen osa ilmestyi keväällä, seuraava tulee tänä syksynä ja jatkossa sitten aina keväällä ja syksyllä.

Ensimmäisessä osassa veljekset Joni ja Ari saavat käsiinsä halutuimman tietokonepelin. Kepler62 on maailmanlaajuinen tapaus, vaikea peli, jonka viimeisen tason läpäisseille on luvassa jotain suurta ja yllättävää. Kukaan ei tiedä mitä, koska peli on todella vaikea.

Kuinka ollakaan, Joni ja Ari selviytyvät pelistä ja heidät kutsutaan… mihin, se ei vielä tässä kirjassa selviä.

Kirjan maailma on tulevaisuuteen sijoittuva dystopia, jossa maapallo on ylikansoitettu ja luonnonvarat vähissä. Maailma on suorastaan synkeä ja kirja on yllättävänkin iloton – Parvelalle tavallista huumoria ei juurikaan viljellä.

Napakka ja vetävä tarina tämä kyllä oli. Valitettavasti se loppuu kuin seinään, eikä kestä pitkään. Sivuja on päälle sata, mutta kuvitusta (joka on kyllä tyylikästä) on paljon ja tekstiä vähän, joten pitkään kirjan lukemisessa ei mene. Kohderyhmänä lienevät noin 10-vuotiaat pojat, plusmiinus pari vuotta, ja tekstinsä puolesta kirja sopii hyvin myös vähän heikommille lukijoille. Tietokonepeliaihe osaltaan tuntuu vähän poikalukijoiden kosiskelulta. Kohderyhmä tykännee kyllä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...