Timo Parvela, Pasi Pitkänen ja Bjørn Sortland: Kepler62 : Kirja yksi: Kutsu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kepler62 on Timo Parvelan ja norjalaisen Bjørn Sortlandin kirjoittama ja Pasi Pitkäsen kuvittama uusi kirjasarja, joka ilmestyy yhtä aikaa Suomessa ja Norjassa. Sarjaan ilmestyy kuusi kirjaa, puolen vuoden välein. Ensimmäinen osa ilmestyi keväällä, seuraava tulee tänä syksynä ja jatkossa sitten aina keväällä ja syksyllä.

Ensimmäisessä osassa veljekset Joni ja Ari saavat käsiinsä halutuimman tietokonepelin. Kepler62 on maailmanlaajuinen tapaus, vaikea peli, jonka viimeisen tason läpäisseille on luvassa jotain suurta ja yllättävää. Kukaan ei tiedä mitä, koska peli on todella vaikea.

Kuinka ollakaan, Joni ja Ari selviytyvät pelistä ja heidät kutsutaan… mihin, se ei vielä tässä kirjassa selviä.

Kirjan maailma on tulevaisuuteen sijoittuva dystopia, jossa maapallo on ylikansoitettu ja luonnonvarat vähissä. Maailma on suorastaan synkeä ja kirja on yllättävänkin iloton – Parvelalle tavallista huumoria ei juurikaan viljellä.

Napakka ja vetävä tarina tämä kyllä oli. Valitettavasti se loppuu kuin seinään, eikä kestä pitkään. Sivuja on päälle sata, mutta kuvitusta (joka on kyllä tyylikästä) on paljon ja tekstiä vähän, joten pitkään kirjan lukemisessa ei mene. Kohderyhmänä lienevät noin 10-vuotiaat pojat, plusmiinus pari vuotta, ja tekstinsä puolesta kirja sopii hyvin myös vähän heikommille lukijoille. Tietokonepeliaihe osaltaan tuntuu vähän poikalukijoiden kosiskelulta. Kohderyhmä tykännee kyllä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Meillä tokaluokkalainen tykkäsi kirjasta kovasti ja odottaa innolla kirjastosta varattua kakkososaa. Itseä vähän netistä luetun perusteella jännittää, että meneekö tarina jo kohta siinä liian hurjaksi… Oletteko vielä ehtineet siihen tutustua ja mitä mieltä olet? 🙂

  2. Kakkososa on seuraavana lukujonossani. Kolmasluokkalainen esilukija luki jo (vetäisi tunnissa, aika nopeaa luettavaa siis) ja kehui, mutta vähän hurjaksi sanoi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...