Timo Parvela, Pasi Pitkänen ja Bjørn Sortland: Kepler62 : Kirja neljä: Pioneerit

Kepler62: Pioneerit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pitkä matka on takana ja lapset pääsevät vihdoin astumaan Kepler62e-planeetalle. Planeetta osoittautuu elinkelpoiseksi, suorastaan odotuksia paremmaksi. Vaikka yksi aluksista ei pääsekään perille, leirin pystytys ja planeetan asuttaminen alkaa.

Kaikki ei ole kuitenkaan täydellistä. Joni on sairastanut jo pitkään, mutta nyt sairaus saa uutta puhtia. Onko planeetalla sittenkin jotain vaarallisia viruksia? Huolta aiheuttavat myös jäljet elollisista olennoista. Eikä siinä vielä kaikki…

Pioneerit on vauhdikas, jännittävä ja käänteitä täynnä. Tämän osan on kirjoittanut Bjørn Sortland, joten pääosassa on norjalainen Marie. Tämä näkyy heti siinä, että aseista puhutaan taas enemmän kuin Parvelan kirjoittamissa osissa.

Tarina etenee huimaa vauhtia, käänteitä pukkaa toisensa perään, eikä asioita juuri selitellä. Saapa lukija ihmetellä. Pasi Pitkäsen hieno kuvitus lisää ihmeen tuntua. Tekstiä on vähänlaisesti ja se on suoraviivaista, joten kirja sopii mainiosti myös heikommille lukijoille, vähän paksumpiin kirjoihin tottunut kymmenvuotiaskin paahtoi kirjan läpi noin puolessa tunnissa.

Kymmenvuotiaan koelukijan hieman heikommin lukeva kaverikin pitää Keplereistä, joten tätä on kyllä helppo suositella noin kolmos-nelosluokkalaisille, lukemisen sujuvuudesta riippumatta. Samaistumiskohteita löytyy niin tytöille kuin pojillekin. Juonessa saatiin taas sen sortin käänteitä, että pakkohan tätä on eteenpäin lukea.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...