Timo Parvela, Pasi Pitkänen ja Bjørn Sortland: Kepler62 : Kirja neljä: Pioneerit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pitkä matka on takana ja lapset pääsevät vihdoin astumaan Kepler62e-planeetalle. Planeetta osoittautuu elinkelpoiseksi, suorastaan odotuksia paremmaksi. Vaikka yksi aluksista ei pääsekään perille, leirin pystytys ja planeetan asuttaminen alkaa.

Kaikki ei ole kuitenkaan täydellistä. Joni on sairastanut jo pitkään, mutta nyt sairaus saa uutta puhtia. Onko planeetalla sittenkin jotain vaarallisia viruksia? Huolta aiheuttavat myös jäljet elollisista olennoista. Eikä siinä vielä kaikki…

Pioneerit on vauhdikas, jännittävä ja käänteitä täynnä. Tämän osan on kirjoittanut Bjørn Sortland, joten pääosassa on norjalainen Marie. Tämä näkyy heti siinä, että aseista puhutaan taas enemmän kuin Parvelan kirjoittamissa osissa.

Tarina etenee huimaa vauhtia, käänteitä pukkaa toisensa perään, eikä asioita juuri selitellä. Saapa lukija ihmetellä. Pasi Pitkäsen hieno kuvitus lisää ihmeen tuntua. Tekstiä on vähänlaisesti ja se on suoraviivaista, joten kirja sopii mainiosti myös heikommille lukijoille, vähän paksumpiin kirjoihin tottunut kymmenvuotiaskin paahtoi kirjan läpi noin puolessa tunnissa.

Kymmenvuotiaan koelukijan hieman heikommin lukeva kaverikin pitää Keplereistä, joten tätä on kyllä helppo suositella noin kolmos-nelosluokkalaisille, lukemisen sujuvuudesta riippumatta. Samaistumiskohteita löytyy niin tytöille kuin pojillekin. Juonessa saatiin taas sen sortin käänteitä, että pakkohan tätä on eteenpäin lukea.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...