Timo Parvela, Pasi Pitkänen ja Bjørn Sortland: Kepler62 : Kirja kuusi : Salaisuus

Kepler62: Salaisuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuorista avaruusmatkailijoista kertova Kepler62-sarja saapuu päätökseensä. Salaisuudet selviävät: nyt saadaan tietää, kuka mystinen salamatkustaja oli, mikä lasten tehtävän todellinen tarkoitus oli ja miten kaikessa tässä käy.

Finaali on norjalaisen Bjørn Sortlandin käsialaa ja nyt kun sarja on luettu, on pakko vetää kotiinpäin: Timo Parvelan kirjoittamat osat olivat kyllä parempia. En oikein pidä Sortlandin osissa päähenkilönä hääräilevästä Mariesta.

Tapahtumat saavat hurjia käänteitä, mutta lopulta kaikki kääntyy parhain päin. Onnellinen loppu lienee pakollinen lastenkirjassa, mutta tiukkoja paikkoja kyllä kohdataan, ennen kuin myönteinen loppuratkaisu saadaan aikaiseksi – planeetan erikoispiirteitä kiinnostavalla tavalla hyödyntäen.

Kaikkineen Kepler62 saa helpon suosituksen: näin vetävä, hyvännäköinen ja vaivattomasti luettava lastenlukemisto on harvassa. Tällaisilla kirjoilla vedetään varmasti monia heikompiakin lukijoita kirjojen pariin. Siitä iso kiitos ja kumarrus Parvelan, Sortlandin ja kirjat kuvittaneen Pasi Pitkäsen suuntaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...